Άλλο επίπεδο ο Ολυμπιακός με Γκριν

Το γιατί δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ είναι πρόβλημα των Αμερικάνων. Κανονικά, θα έπρεπε να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Άλλωστε, βρίσκεται σε μία λίστα με παίκτες όπως ο Τιμ Ντάνκαν, ο Γκραντ Χιλ, ο Χόρας Γκραντ και ο Μάικλ Τζόρνταν. Ποια είναι αυτή η λίστα; Των εκπληκτικότερων παικτών κολεγιακού μπάσκετ των Ανατολικών ΗΠΑ!

Η λίστα αυτή μπορεί να φαντάζει εξαιρετικά άτυπη για μας, αλλά για τους Αμερικάνους λάτρεις των στατιστικών δεδομένων αποτελεί μία σημαντική αναφορά. Ο 25χρονος Έρικ Γκριν, λοιπόν, ο πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού, ανήκει σε αυτή τη λίστα, αφού τιμήθηκε με το βραβείο του 2013, στην τελευταία του χρονιά στο κολέγιο.

Προφανώς, δεν πατάνε σταθερά στο «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ όλοι οι αστέρες των κολεγίων, αφού κάποιοι ξεθωριάζουν στο χρόνο. Ο Γκριν παρά το ότι αγωνίστηκε και με τους Νάγκετς και με τους Τζαζ, δεν κατάφερε να στεριώσει και να σου ο Ολυμπιακός που πίστεψε σε αυτόν και ξαφνικά διαθέτει τον άνθρωπο εμπιστοσύνης που όχι μόνο μπορεί να ξεκουράζει τον Σπανούλη, αλλά να τον μιμείται και στα κατορθώματα των σωτήριων πόντων στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Με την Αρμάνι στο ΣΕΦ για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 16 πόντους! Αυτό που πάντα έχει σημασία με τους Αμερικάνους σουτέρ που έρχονται να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη, είναι να υιοθετούν τις ευρωπαϊκές προσαρμογές, δηλαδή τις άμυνες ζώνης και τις παγίδες στα γκαρντ. Ο Γκριν δείχνει σαν να μην έχει πρόβλημα με αυτόν τον τομέα και μάλλον γι’ αυτό η επίθεση του Ολυμπιακού έχει φέτος εκτοξευτεί, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής μαζί με την ΤΣΣΚΑ, η ελληνική ομάδα να είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα