Άμα είσαι ευρωπαϊκός τιτάνας!

Δε λέμε, μεγάλη ομάδα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Αλλά κάτι καλό συμβαίνει εσχάτως στη Λίβερπουλ. Κάτι πολύ καλό. Μπορεί στη συνέχεια να χάσει από την Μπόρνμουθ και τη Σουόνσι, αλλά δεν έχει και τόση σημασία…

Το Άνφιλντ το βράδυ της Πέμπτης έζησε μεγάλες στιγμές. Για πρώτη φορά φέτος το γήπεδο γέμισε νωρίς και δεν άδειασε πριν από το 90’ όπως σε πολλά ματς μέσα στη σεζόν. Αυτή τη δυναμική την έζησε ίσως για πρώτη φορά ο Γιούρκεν Κλοπ που όταν έφτασε στην Αγγλία δήλωσε χαρούμενος που μεταβαίνει από μία ομάδα με εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδό της, σε μία άλλη με εξίσου φανταστική ατμόσφαιρα. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, όπως, εκφραζόταν με παράπονο για τη συμπεριφορά του κόσμου. Μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα με τη Μάντσεστερ, όμως, βίωσε το γεμάτο γήπεδο να τραγουδάει τον ύμνο πιο δυνατά από ποτέ φέτος, όπως έγραψαν οι αγγλικές εφημερίδες.
Ο κόσμος ήθελε από την αρχή να μεταφέρει στους παίκτες την ευρωπαϊκή ανωτερότητα της Λίβερπουλ σε βάρος της Μάντσεστερ και τα κατάφερε, σε συνδυασμό με τη γεμάτη ταλέντο επιθετικά ομάδα και την ανύπαρκτη Γιουνάιτεντ, την οποία ο Φαν Χάαλ παρέταξε με τον ασήκωτο και προκλητικό Φελαϊνί και τον Ράσφορντ στα πλάγια να ταλαιπωρείται από τον Κουτίνιο. Προκαλεί εντύπωση που ο Ολλανδός έβαλε τον πιτσιρικά στα άκρα, αλλά Φαν Χάαλ είναι αυτός.

Από δω και στο εξής μένει να δούμε τι θα κάνει η Λίβερπουλ στις υπόλοιπες φετινές της υποχρεώσεις, με ποιον τρόπο θα ενισχυθεί το καλοκαίρι και αν του χρόνου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Μένει να επίσης να δούμε πόσο θα συνεχιστεί η κατρακύλα της Γιουνάιτεντ. Και φυσικά μένει να δούμε αν ο ποδοσφαιρικός θεός θα επιλέξει έναν τελικό στη Βασιλεία μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ντόρτμουντ με τον Κλοπ στο επίκεντρο!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα