Άμεση απάντηση Κοντονή στον ΠΑΟ

Αυξημένα αντανακλαστικά εμφανίζει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κάθε φορά που κάποιος ασχολείται μαζί του. Αυτή τη φορά δε χρειάστηκε παρά δύο ώρες για να απαντήσει στην ΠΑΕ ΠΑΟ που απαίτησε την παραίτησή του, για τον «άστοχο» τρόπο που αντέδρασε μετά τα επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο απάντηση του Υφυπουργού είναι η εξής:

«Ενώ για πρώτη φορά εφαρμόζονται πολιτικές πάταξης της βίας στους αγωνιστικούς χώρους σε όλα τα επίπεδα, ορισμένοι προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες, πίσω από όλα όσα σήμερα, η κυβέρνηση πετυχαίνει και αποκαλύπτει.
Το γεγονός ότι εντός των κύκλων μερίδας φανατικών οπαδών αποκαλύπτεται ότι δρουν εγκληματικές οργανώσεις με πολυεπίπεδη δράση, θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα τις διοικήσεις των ΠΑΕ οι οποίες όχι μόνο δεν περιόριζαν τη δράση τους επί χρόνια, αλλά τους ανέχονταν και τους φοβόντουσαν, την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία με συντονισμένη επιχείρηση κατάφερε να επιτύχει την εξάρθρωσή τους.

Εν προκειμένω, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιχειρεί να παραπλανήσει, ότι δήθεν η ίδια δεν έχει ευθύνη για τη δράση μερίδας φανατικών, πολύ περισσοτέρων αριθμητικά από την υπό εξάρθρωση εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε και αυτή ανενόχλητη στο γήπεδο της ΠΑΕ.
Είναι προφανές ότι η αρχική σύμφωνη γνώμη του προέδρου του Παναθηναϊκού να κλείσει προληπτικά και για την αποφυγή νέων επεισοδίων η θύρα 13, η οποία ανεκλήθη κατά την πορεία των πραγμάτων, εντάσσεται σε ένα κλίμα φόβου το οποίο είχε καλλιεργηθεί και στο γεγονός ότι για τα έκτροπα που κατ΄ επανάληψη έχουμε παρακολουθήσει ευθύνονται πάντα οι άλλοι και ποτέ η διοίκηση της ομάδας, κατά την ίδια.

Να γνωρίζουν όμως όλοι ότι οι ευθύνες κατανέμονται και θα κατανέμονται δίκαια, τα σκοτεινά κυκλώματα της ανομίας, της ανοχής και της υπόθαλψης, θα εξαρθρωθούν μέχρι ενός και ο νόμος θα εφαρμοστεί έναντι όλων.
Τώρα, οποιοσδήποτε μπορεί να κατανοήσει γιατί μερίδα φανατικών αντιδρούσε και αντιδρά βίαια στην εφαρμογή του Νόμου σχετικά με την εποπτεία των αγωνιστικών χώρων, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την κάρτα φιλάθλου.
Αν κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν αυτές είναι εκείνες οι διοικήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων που επί μονίμου βάσεως δικαιολογούσαν τις βιαιότητες και την παρανομία, κλείνοντας τα μάτια σε όσα διαδραματίζονταν στα γήπεδά τους και σήμερα αποκαλύπτονται».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα