Άναψαν τα… αίματα στην Εθνική!

Φαίνεται πως ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται πως πάνω από τους… μικρόκοσμους στους οποίους ζούνε, υπάρχουν το εθνικό συμφέρον, η συλλογικότητα και ένας ταλαιπωρημένος λαός που περιμένει να χαμογελάσει, έστω και μέσω της «στρογγυλής θεάς».

Ο Γιάννης Μανιάτης και ο Γιώργος Τζαβέλλας, άλλοτε συμπαίκτες στον Πανιώνιο, κόντεψαν να έρθουν στα χέρια, στα αποδυτήρια, μετά την προπόνηση της Τρίτης, για ασήμαντη αφορμή. Οι δύο διεθνείς παίκτες αντάλλαξαν σοβαρότατους χαρακτηρισμούς και λίγο πριν ξεφύγει η κατάσταση, επενέβησαν ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Παναγιώτης Κονέ, και τους χώρισαν, αποτρέποντας τα χειρότερα. Πρόκειται για δύο παίκτες με εμπειρία, οι οποίοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, λειτούργησαν σαν παιδάκια που πλακώνονται στο δρόμο της γειτονιάς τους για την… μπάλα!

Ο Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από το περιστατικό που έλαβε χώρα, καθώς βλέπει ότι εν μέσω μίας πολύ μεγάλης διοργάνωσης, όπως είναι το Μουντιάλ και λίγες ώρες πριν από το καθοριστικό, για τη συνέχεια, παιχνίδι με την Ιαπωνία, χάνεται ο έλεγχος στα αποδυτήρια. Κάποιοι συνέδεσαν το συγκεκριμένο συμβάν με όσα έλαβαν χώρα μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, στον περιβόητο ημιτελικό κυπέλλου στην Τούμπα! Ωστόσο, αν μπούμε σε διαδικασίες… αυτοματισμού, τότε δεν θα μιλάμε για Εθνική ομάδα, αλλά για… παιδική χαρά, επιστρέφοντας σε καταστάσεις του παρελθόντος, που ντρόπιασαν το ελληνικό ποδόσφαιρο παγκοσμίως.

Ο Πορτογάλος δεν γνωστοποίησε τις προθέσεις του για τους δύο παίκτες, αλλά δεν αποκλείεται να τους δούμε να κάθονται στον πάγκο, βγαίνοντας εκτός πλάνων για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Θα πρέπει άπαντες να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούν μία ολόκληρη χώρα και τον πολιτισμό της. Οποιαδήποτε ενέργειά τους, εντός ή εκτός γηπέδου, κατά τη διάρκεια ή μετά την προπόνηση, χαρακτηρίζει το σύνολο της ομάδας. Εάν το περιστατικό αυτό, οφείλεται στην ένταση πριν από ένα κρίσιμο ματς, ας ελπίσουμε ότι η έκρηξη θα μετουσιωθεί σε εποικοδομητική ενέργεια, η οποία θα πέσει πάνω στους Ιάπωνες και θα τους «συντρίψει», ποδοσφαιρικά πάντα. Με «εμφύλιο», κανείς δεν πήγε μπροστά…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα