Άνδεις, Αμαζόνιος και Καραϊβική

Έναν ποδοσφαιριστή που στα 28 του έχει να επιδείξει μόνο μία πραγματικά καλή χρονιά, πριν από τέσσερα χρόνια με την Μπριζ, φαίνεται να εντάσσει στο έμψυχο δυναμικό της η ΑΕΚ, τον Ρόναλντ Βάργκας.

Ο βραχύσωμος μέσος θα είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ένωσης με καταγωγή από τη Βενεζουέλα, τη χώρα που συνδυάζει την αύρα των Άνδεων, το μυστήριο του Αμαζονίου και την εξωτική Καραϊβική. Από την πατρίδα του έφυγε το 2008, μία φορά πρωταθλητής με την Καράκας (2007) και εξαιρετικά δυναμική παρουσία την επόμενη και τελευταία του σεζόν στην Αμερική (29 συμμετοχές, οκτώ γκολ συν ένα στο Λιμπερταδόρες). Κερδίζει το εισιτήριο για την Ευρώπη χάρη στο 1,5 εκ. ευρώ που προσφέρει η Κλαμπ Μπριζ στη διοίκηση της Καράκας που παραδίδει με «κορδέλα» τον Βάργκας, καθώς πρόκειται για την ακριβότερη πώληση όλων των εποχών του συλλόγου!

Η ενσωμάτωση του Βάργκας με τη βελγική ομάδα είναι τάχιστη. Δεν παίρνει δα και τη φανέλα του βασικού στο σπίτι, αλλά συνεισφέρει στην ομάδα με τις 75 εγχώριες παρουσίες (24 γκολ) και τις 17 ευρωπαϊκές (1 τέρμα) μέσα σε μία τριετία. Παρά την εν γένει καλή και ανοδική πορεία του, μόνο η Άντερλεχτ ενδιαφέρθηκε πραγματικά να τον κάνει δικό της και προσφέρει 2,5 εκ. ευρώ στην Μπριζ για να τον αποκτήσει ένα χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του. Προφανώς και υπήρξαν αντιδράσεις για τη μεταγραφή, αλλά γενικά οι Βέλγοι δεν χαλάνε και τον κόσμο.

Στην ομάδα της Άντερλεχτ το «δεκάρι» από τη Βενεζουέλα σαν να πάτησε μπανανόφλουδα! Καταραμένος από παντού, μία έπαιζε, μία τραυματιζόταν, με αποτέλεσμα τρεις φτωχές σεζόν, προβλήματα στα γόνατο και μετακόμιση στην Τουρκία το 2014 και στην άσημη Μπαλικεσίρσπορ, όπου όμως εμφάνισε πάλι ψήγματα από το ταλέντο του. Αυτή η τελευταία χρονιά ίσως και να ωθεί την ΑΕΚ σε μία επιλογή που γίνεται ξεκάθαρα υπό το πρίσμα του «λαχείου», με την ευχή να μπορέσει να ανέβει κι άλλο επίπεδο το 2015-16 και να χωρέσει σε οποιαδήποτε από τις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό.

Ο Βάργκας στο παιχνίδι του έχει πάρα πολλές πτυχές. Το δυνατό του σημείο είναι το ένας με έναν λίγο έξω από την περιοχή. Την πρώτη ντρίμπλα την έχει πάντα κι αν πατήσει περιοχή θα πλασάρει συνήθως σωστά, καθώς δεν σουτάρει στα «περιστέρια». Στο διαδίκτυο φαίνεται η ικανότητά του να ξεμαρκάρεται με το που γίνεται κάτοχος της μπάλας, αλλά και η συμμετοχή του στο παιχνίδι σε φάσεις που δεν αποτυπώνονται σε ασίστ και γκολ.  Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως η ΑΕΚ βάζει στη μηχανή της έναν ακόμη αθλητή με τραυματισμένο γόνατο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα