“Άνευ όρων παράδοση του Τσίπρα”

Για όλους και όλα έδωσε απαντήσεις η Φώφη Γεννηματά σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για μία ακόμη φορά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι «έχει παραιτηθεί άνευ όρων, τα έχει δώσει όλα στον κύριο Σόιμπλε» και πως έχει μετατραπεί στον πιο «πρόθυμο Πρωθυπουργό στην Ευρώπη». Μάλιστα διερωτήθηκε αιχμηρά «ως πότε το εθνικό συμφέρον θα έρχεται μετά τα όνειρα το καθενός να γίνει πρωθυπουργός;».
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, ούτε τον «κόφτη». Εκτίμησε ότι θα οδηγηθεί ο Πρωθυπουργός κάποια στιγμή σε εκλογές. Επέμεινε δε, στην ανάγκη συνεργασίας των δύο πρώτων κομμάτων. «Όσο ο δεύτερος μένει απ’ έξω και πυροβολεί, ο λαϊκισμός συνεχίζεται. Δεν μπορεί να υπάρχουν ίσες αποστάσεις με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση» εξήγησε.
Αναφερόμενη στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, παραδέχθηκε ότι δεν επαναπαύεται με το ποσοστό που πήρε στις εκλογές. Επανέλαβε την ανάγκη συμπόρευσης των δυνάμεων αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν θέλουμε τους αριβίστες». Ενώ σε μια αποστροφή άφησε αιχμές κατά όσων μιλούν για νέα κόμματα. «Όποιος θέλει να φτιάξει κόμμα, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό» είπε. Ενώ απέκλεισε τον Γιώργο Παπανδρέου από την συμπόρευση, λέγοντας ότι έβαλε στο τραπέζι τον ΣΥΡΙΖΑ.
Υποστήριξε ότι δεν τσακώθηκε ποτέ με τον Στ. Θεοδωράκη, αναφέρθηκε στο τι έγινε στην μεταξύ τους παρεξήγηση. Διαβεβαίωσε ότι ίδια δεν δυναμιτίζει τον διάλογο με το Ποτάμι, κάλεσε ωστόσο το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη «να ξεθολώσει το στίγμα του».
Για εκλογές
• «Κάποια στιγμή θα οδηγηθεί ο Τσίπρας σε πρόωρες εκλογές. Εγώ δεν τόλμησα ποτέ να ζητήσω εκλογές όσο ήταν ανοιχτή η διαπραγμάτευση. Μας ενδιαφέρει η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Είμαι υπέρ της απλής αναλογικής. Αυτή τη στιγμή, κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρώ απαραίτητο την κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών παράλληλα με τη διατήρηση του 3% για το κατώφλι».
• «Η άβυσσος, ίσως να ήταν υπερβολή για τον κύριο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Είναι τεράστιες οι διαφορές που έχουμε με τη Νέα Δημοκρατία. Και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό. Είμαστε η μοναδική δύναμη, εμείς οι σοσιαλδημοκράτες, που μπορεί να ενώσει. Όλο και περισσότερο Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν και μοιάζουν. Συντήρηση και λαϊκισμός. Χρειάζονται συμβιβασμοί από όλους».
Τι έγινε με τον Θεοδωράκη
• «Όχι ποτέ δεν τσακωθήκαμε με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Κάλεσα προσωπικά τον Σταύρο, τηλεφωνικά. Οι φίλοι μιλάνε στο τηλέφωνο. Οι συνεργάτες και οι ξένοι μιλάμε με μέιλ. Επικοινώνησα για να τον καλέσω, αν και δεν κάλεσα κανέναν άλλον αρχηγό. Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο και σωστό να έρθει εκεί, ο ίδιος και τα στελέχη του. Μου απάντησε ότι έχει ανειλημμένη υποχρέωση, και ότι θα εκπροσωπηθεί από τον Δημήτρη Τσιόδρα. Από εκεί και πέρα οποιαδήποτε συζήτηση πάνω σε αυτό, έχει άλλη σκοπιμότητα. Η σκοπιμότητα είναι να μην φαίνεται η δουλειά που γίνεται ούτε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ούτε στην Επιτροπή Διαλόγου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα