Άνοιξε η όρεξη τεσσάρων ομάδων της Football League

Το ότι ΑΕΚ και Ηρακλής δεν χάνουν την άνοδο στην Super League είναι λίγο-πολύ αποδεκτό από όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Μπάλα είναι και γυρίζει, βέβαια, ωστόσο η ποδοσφαιρική λογική δεν μπορεί εύκολα να καμφθεί στο συγκεκριμένο μίνι πρωτάθλημα.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες δεν έχουν στόχους. Έχουν και παραέχουν. Κι αυτό διότι εσχάτως προέκυψαν καταστάσεις που ίσως οδηγήσουν περισσότερες από τέσσερις ομάδες της Super League στον υποβιβασμό.

Για την ώρα, Νίκη Βόλου, ΟΦΗ και Εργοτέλης έχουν αποχαιρετίσει και την Κυριακή μία εκ των Πανθρακικού, Λεβαδειακού, Πανιωνίου, Πλατανιά και Καλλονής θα ακολουθήσουν. Τι θα γίνει όμως με την Κέρκυρα που κατηγορείται για συμμετοχή παρένθετου παράγοντα στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ή με τη Βέροια και τον  Ατρόμητο, παράγοντες των οποίων κατηγορούνται με δωροδοκία και δωροληψία;

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιος ορατός κίνδυνος υποβιβασμού για τους τρεις συλλόγους, ωστόσο η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα είναι γεμάτη εκπλήξεις. Κι αν η ΕΠΟ δεν συνηθίζει να τιμωρεί ομάδες μόνο με υποψίες ή κατηγορίες (ενώ η UEFA το κάνει), υπάρχει και η περίπτωση της Κέρκυρας που αφορά ξεκάθαρη παραβίαση κανονισμών.

Το σίγουρο είναι πως στα Play Off ανόδου καμία ομάδα δεν είναι αδιάφορη. Απόλλων, Λάρισα, Ολυμπιακός Βόλου και Παναχαϊκή γνωρίζουν πως η τρίτη θέση ίσως αποδειχθεί προνομιούχα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα