Άξιος πρωταθλητής ο Κάρλος Τέβες!     

Πανηγυρίζει η μισή Αργεντινή, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και εκατομμύρια πιστοί φίλοι της Μπόκα Τζούνιορς! Η ομάδα του Μπουένος Άιρες νίκησε 1-0 την Τίγκρες και εξασφάλισε το φετινό πρωτάθλημα και το 31ο στην ιστορία της, με μεγάλο πρωταγωνιστή, ποιον άλλο, τον Κάρλος Τέβες.

Ο 31χρονος επιθετικός που βαρέθηκε την ευρωπαϊκή καριέρα και επέστρεψε στην αγαπημένο του Μπόκα με την οποία πήρε τα πάντα στο ξεκίνημα της καριέρας του, θεωρείται ο παίκτης που άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας και τη βοήθησε να φτάσει σε έναν ακόμη τίτλο! Πράγματι, με εξαίρεση το πέρασμά του από τη Γουέστ Χαμ, όπου αλλού έχει παίξει ο Τέβες έχει πάρει το πρωτάθλημα και ήταν μάλλον αδύνατο να το χάσει με την Μπόκα.

Στην Αργεντινή έπαψε η μέθοδος των δύο πρωταθλημάτων (Απερτούρα, Κλαουζούρα) και πλέον διεξάγεται πρωτάθλημα 30 ομάδων. Κάθε ομάδα παίζει με τις υπόλοιπες 29, τα 15 εντός και τα 14 εκτός (ή αντίστροφα). Για να αποκατασταθεί η αδικία (οι μισές ομάδες παίζουν ένα παραπάνω ματς εκτός έδρας), διεξάγεται ένα ακόμη παιχνίδι και ο κάθε σύλλογος αντιμετωπίζει τον… τοπικό αντίπαλο (η Μπόκα για παράδειγμα παίζει το επιπλέον ματς με τη Ρίβερ!).

Όποιο κι αν είναι το σύστημα διεξαγωγής, το ζητούμενο είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην Μπόκα τα πανηγύρια δεν έχουν τελειωμό…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα