Άπαντες σούζα μετά την τιμωρία του αρχηγού

Ο ΠΑΟΚ είναι ροκ-ομάδα, αυτό είναι γνωστό, ωστόσο τα κατορθώματά του συλλόγου εδώ και κάποιες εβδομάδες ξεπερνούν τη φαντασία των φίλων του ποδοσφαίρου και της… μουσικής. Ο «Δικέφαλος του βορρά» δεν κατάφερε να νικήσει την Κάραμπαχ σε δύο παιχνίδια και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League φαινόταν «παραμυθένια», λίγες μέρες αργότερα έχανε με 3-4 από τον Ατρόμητο κι ενώ προηγούταν με 3-1 και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Βλάνταν Ίβιτς πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό με τις δηλώσεις του!

Αν κάποιος έφευγε ταξίδι εκείνη τη μέρα της τρομερής ανατροπής των «μπλε» του Περιστερίου και γυρνούσε σήμερα, θα θεωρούσε την ειδησεογραφία πλαστή. Η αλήθεια όμως είναι πως ο ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στους «32» του Europa League και δείχνει μία αγωνιστική συνέπεια και πειθαρχία στα τελευταία του παιχνίδια που είναι να απορεί κανείς με το πώς κατόρθωσε ο Βλάνταν Ίβιτς να ξεφύγει από τον κυκλώνα που ο ίδιος δημιούργησε, χωρίς καν να χαλάσει το χτένισμά του!

Από τελειωμένος… καβάλα στο άλογο!

Ο Βλάνταν Ίβιτς και τι δεν άκουσε τις προηγούμενες εβδομάδες. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έγραφαν πως είναι τελειωμένος, πως έκανε κακό στον εαυτό του και στη μετέπειτα καριέρα του κ.τ.λ. Σχεδόν κανένας δεν σκέφτηκε πως ο Σαββίδης είναι της σχολής… Αλαφούζου, δηλαδή διώχνει προπονητές μόνο όταν τα πράγματα φτάνουν στα άκρα και πως δεν θα μπορούσε έτσι απλά να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Σέρβο κόουτς. Τον Ίβιτς τον αγαπά ο Σαββίδης και όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στα σπλάχνα του ΠΑΟΚ, θα έπρεπε να ξέρουν για την εκτίμηση που δείχνει στον Βλάνταν ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του βορρά», βλέποντας τον να πετυχαίνει στις ακαδημίες και παρατηρώντας μετά την εκπληκτική βελτίωση της ομάδας στο πρωτάθλημα (έπειτα από τη φυγή του Τούντορ).

Τώρα που ήρθε η πρόκριση στην Ευρώπη, ποιος τον πιάνει τον Βλάνταν Ίβιτς και φυσικά η πειθαρχία των παικτών στα τελευταία ματς μόνο τυχαία δεν είναι. Βλέποντας οι παίκτες του ΠΑΟΚ τον προπονητή τους να αδειάζει έναν ποδοσφαιριστή με τις αμοιβές του Τζαβέλλα και λίγες ώρες αργότερα τον Έλληνα αμυντικό να προπονείται με τους μικρούς, ξεροκατάπιαν!

Μετά την αποπομπή του 29χρονου αμυντικού, ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς με τέρματα 12-0! Μιλάμε για κάτι παραπάνω από μεταμόρφωση και σίγουρα δεν οφείλεται στον παίκτη που παίζει αντί του Τζαβέλλα, ή σε κάποια αλλαγή συστήματος, ούτε θυμήθηκαν ξαφνικά οι ποδοσφαιριστές να σκοράρουν. Παίζουν απλά πιο συγκεντρωμένα, πιο μεθοδικά και μεγαλύτερη προσήλωση σε αυτά που ζητά ο προπονητής. Το ζητούμενο, άλλωστε, δεν είναι να βρεις το σωστό σύστημα. Όλα τα συστήματα σωστά είναι, αν εφαρμόζονται πιστά από τους παίκτες. Το ζητούμενο είναι να μπορείς να πείθεις τους ποδοσφαιριστές σου να κάνουν αυτά που ζητάς εντός του γηπέδου.

Η ξαφνική εμπιστοσύνη που δείχνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στον προπονητή τους είναι και έργο Σαββίδη, διότι ο πρόεδρος είχε την ιδέα του «εγκλεισμού» στο ξενοδοχείο, αλλά ήταν κι αυτός που έβαλε στο περιθώριο στον Τζαβέλλα και έδωσε το «οκ» στον Ίβιτς να συνεχίσει! Ποιος να το περίμενε μετά το τέταρτο γκολ του Ατρόμητου ότι θα επέλθει τέτοια ακολουθία γεγονότων που θα συσπειρώσει και θα δυναμώσει τον ΠΑΟΚ;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα