Άρεσε, αλλά ήταν ειδικών συνθηκών

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους 4.000 «άρρωστους» φίλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο παγωμένο και βροχερό ΟΑΚΑ την Καθαρά Δευτέρα κόντρα στον πεσμένο Πανθρακικό. Ο προπονητής της Ένωσης παρέταξε στο γήπεδο ένα άκρως επιθετικό σχήμα, ένα 4-4-2 με δύο φορ και δύο «δεκάρια», κάτι που προφανώς δεν έχει επαναληφθεί φέτος και δοκιμάστηκε λόγω των ειδικών συνθηκών.

Η μία ειδική συνθήκη ήταν οι πολλές απουσίες και η υποχρέωση του Γκουστάβο Πογιέτ να κάνει αλχημείες. Η άλλη ήταν το αδύναμο του αντιπάλου. Έτσι, λοιπόν, Αραβίδης και Πέκχαρτ έπαιζαν μπροστά, ο Μπουονανότε πίσω τους και ο Μάνταλος λίγο πιο αριστερά, με τον Κορδέρο να παίρνει επίσης επιθετικές πρωτοβουλίες.

Ο κόσμος, βέβαια, δεν χάρηκε την μπάλα που θα ήθελε, διότι μετά το 3-0 του 17’ οι παίκτες της ΑΕΚ αποφάσισαν να χαλαρώσουν σε υπερβολικό βαθμό, ίσως επειδή και ο Πογιέτ να μην ήθελε να ρισκάρει τραυματισμούς. Το θέμα είναι, όμως, αν αυτό το σχήμα θα δοκιμαστεί και στα υπόλοιπα δέκα ματς του πρωταθλήματος, στα τέσσερα της κανονικής διάρκειας και στα έξι τω ν Play Off.
Ο Βάργκας, ο Μπαρμπόσα και ο Γιόχανσον είναι βασικοί ποδοσφαιριστές και μαζί με τους επίσης βασικούς Μάνταλο και Σιμόες, δεν μπορούν να… χωρέσουν σε 4-4-2. Επειδή μένουν κάποια ματς θεωρητικά εύκολα στην κανονική διάρκεια, ίσως παίξει πάλι με 4-4-2, αλλά αυτό σημαίνει πως βασικά στελέχη της ομάδας θα μένουν εκτός για να παίζει ο Πέκχαρτ, κάτι που δεν φαντάζω λογικό βάση της μέχρι στιγμής προσφοράς του Τσέχου.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ντιέγκο Μπουονανότε έδειξε και πάλι ότι κόντρα σε αδύναμους αντιπάλους και σε ανοιχτό γήπεδο μπορεί να κάνει… όργια και ότι είναι μία λύση πολυτελείας για τη 18άδα της ΑΕΚ, αλλά όχι η λύση αυτή πάνω στην οποία μπορείς να στηριχθείς για τα παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους και πολυκοσμία στα χαφ. Θετικό πρόσημο πήρε και ο Βασιλαντωνόπουλος στο ντεμπούτο του με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα