Άρση ασυλίας για Ζαρούλια, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μπούκουρα

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ,  Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Ευστάθιου Μπούκουρα εισηγείται ομόφωνα στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας, που εξέτασε τις υποθέσεις των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ, αποφάσισε θετικά ως προς το αίτημα των εισαγγελικών αρχών να δοθεί άδεια από την Βουλή στην Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθεί δίωξη:

– Στην Ελένη Ζαρούλια για παράβαση του νόμου περί όπλων μετά τον εντοπισμό σφαίρας στις αποσκευές που προορίζονταν για τον σύζυγός της Νίκο Μιχαλολιάκο, όταν εκείνος ήταν προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ

–  Στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο για τα επεισόδια που προκάλεσαν στον Μελιγαλά, και

–  Στον Ευστάθιο Μπούκουρα για απειλή και εξύβριση του δημάρχου Κορινθίας

Στην Επιτροπή παρέστησαν η Ελένη Ζαρούλια και ο Ευστάθιος Μπούκουρας.

Η πρώτη υποστήριξε ότι η υπόθεση είναι «στημένη» και με ειρωνική διάθεση «ευχήθηκε» στον αστυνομικό που εντόπισε την σφαίρα να έχει καλή πορεία στο Σώμα και να πάρει προαγωγή.

Ο δεύτερος όταν ρωτήθηκε εάν κρίνει ως ακραία την συμπεριφορά των βουλευτών της Χ.Α., διαχώρισε την περίπτωσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ εκφράζω μόνο τον εαυτό μου».

Η τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ, θα ληφθεί με ονομαστική ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα