Άρωμα πεντάδας στα Γιάννενα

Σημαντική τόσο βαθμολογικά, όσο και από άποψης γοήτρου νίκης πέτυχε το απόγευμα της Τετάρτης (18/1), επικρατώντας 1-0 του Πανιώνιου.

Περίπου δέκα λεπτά χρειάστηκαν προκειμένου οι παίκτες των δύο ομάδων να ξεπεράσουν το… σοκ του αγωνιστικού χώρου και να διαπιστώσουν πώς θα στέκονται όρθιοι σε αυτόν και πώς να αποφεύγουν τις πολλές λακούβες που είχε. Αμέσως μετά ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρωτοβουλία και εξαργύρωσε σχετικά γρήγορα την υπεροχή του.

Οι Ηπειρώτες απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 11′ με τον Ζάιρο και επτά λεπτά μετά έγινε το 1-0 με κεφαλιά του Μιχαήλ από το δεύτερο δοκάρι. Κακή εκτίμηση έκανε ο Γιαννιώτης, έχασε εντελώς τον παίκτη του ο Τασουλής, ο οποίος δεν ήταν σε καλή μέρα και είχε αρκετά προβλήματα και σε ροή ματς.

Ο Ζάιρο του πήρε από νωρίς τον αέρα και στο 33′ είχε άλλη μία καλή στιγμή για να σκοράρει μπαίνοντας εύκολα στην περιοχή. Ωστόσο, σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που ήλεγχε το ματς και έψαχνε τρόπους για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Το πρόβλημα για τους Νεοσμυρνιώτες ήταν ότι δεν μπορούσαν να παίξουν με την μπάλα κάτω σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο και δυσκολεύονταν έτσι πολύ να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Με μία κεφαλιά του Μπεν και ένα απευθείας φάουλ του Φούντα προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά καμία από τις δύο προσπάθειες δεν βρήκε στόχο και μέχρι την ανάπαυλα δεν άλλαξε τίποτα.

Πολύ φτωχό ήταν το δεύτερο ημίχρονο με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που κλήθηκε να βγει μπροστα για να ισοφαρίσει και το έκανε έχοντας, όμως, μόνο μία φλύαρη υπεροχή και τίποτα περισσότερο. Δεν έγινε απειλητικός σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα όσο περνούσαν τα λεπτά ήταν εμφανές πως δεν τον ενδιέφερε να έχει την μπάλα στην κατοχή του. Αντιθέτως, τον βόλευε να ανοίγει τον Πανιώνιο για να μπορεί να τον χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ούτε αυτό, όμως, συνέβη, αφού μόνο σε μία περίπτωση οι γηπεδούχοι πήγαν να επιτεθούν στην κόντρα και τελευταία στιγμή ο Γαρουφαλιάς κόπηκε.

Παρεμπιπτόντως, ο τελευταίος μπήκε στο 58′ και με την αλλαγή του ο Πετράκης μετέτρεψε το σύστημα της ομάδας του σε 3-5-2. Ο Τζημόπουλος γύρισε πιο πίσω προκειμένου να διατηρηθεί για τον ΠΑΣ το υπέρ του προβάδισμα και δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα ως προς αυτό παρά την πίεση που του άσκησαν οι «κυανέρυθροι».

Το τελευταίο τέταρτο ήταν ένας μονόλογος του Πανιωνίου, ο οποίος όμως επιχείρησε να γίνει απειλητικός μόνο με γεμίσματα και σουτ εκτός περιοχής. Ο Πασχαλάκης και η άμυνά του έτσι δεν μπορούσαν να νικηθούν και ανησύχησαν επί της ουσίας μόλις δύο φορές από Κόρμπο και ΡΙσβάνη. Ωστόσο, διατήρησαν το 1-0 μέχρι το φινάλε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), βοηθοί του οι Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 14′ Κόντε, 64′ Γαρουφαλιάς, 66′ Ζάιρο – 25′ Μασούντ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Κούτρης, Τζημόπουλος, Κοζορώνης, Ακόστα, Ναδάλες (58′ Γαρουφαλιάς), Ζάιρο (90’+4 Μπουκουβάλας), Κόντε (90’+5 Γιάκος).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (88′ Καθάριος), Κόρμπος, Μασούρας (73′ Ταπόκο), Φούντας (61′ Σαββίδης), Μασούντ, Μπεν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα