Άσχετος ο Χάρι Κέιν!

Γίνεται να βάζεις 30 γκολ τη χρονιά και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα σαν την Premier League και να είσαι τόσο άσχετος γύρω από τους βασικούς διοργανωτικούς κανόνες ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου;

Φαίνεται πως το αγγλικό ποδόσφαιρο – ή πρωτάθλημα – είναι τόσο συναρπαστικό επειδή δεν υπάρχουν βασικοί κανόνες τακτικής. Προφανώς οι ομάδες παίρνουν ένα σωρό λεφτά από τους χορηγούς για να μπορούν να αγοράζουν παίκτες από το εξωτερικό αβέρτα, αδιαφορώντας για την ομοιογένεια. Προφανώς ο ρυθμός είναι φρενήρης στα αγγλικά γήπεδα επειδή υπάρχει έλλειψη σωστής τακτικής, οι κενοί χώροι είναι πολλοί και οι παίκτες τρέχουν ακατάπαυστα. Φαίνεται, λοιπόν, πως με αυτόν τον τρόπο, παιδιά 22 ετών, με χαμηλή ποδοσφαιρική νοημοσύνη, αν είναι ψηλά και δυνατά μπορούν να διακριθούν, αλλά όταν καλούνται να μετάσχουν σε μία εκτός συνόρων διοργάνωση, χάνονται στη μετριότητα. Ιδίως όταν έχουν για προπονητή τον Χόντγκσον!

Ένας Ισλανδός ποδοσφαιριστής, ο Κάρι Άρνασον, αποκάλυψε το εξής εκπληκτικό. Ότι στην ανάπαυλα του αγώνα με την Αγγλία, ο Χάρι Κέιν – πρώτος σκόρερ της Premier League στα 22 του – πλησίασε τον διαιτητή του αγώνα και τον ρώτησε αν ξέρει στα σίγουρα ότι σε περίπτωση ήττας η Αγγλία δεν έχει να δώσει άλλο αγώνα στο τουρνουά!!! Με λίγα λόγια, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής δεν ήξερε αν παίζει νοκ-άουτ αγώνα ή δεν είχε ιδέα για τους κανόνες διεξαγωγής του τουρνουά. Ίσως πίστευε πως δίνει τέταρτο αγώνα για τον όμιλο.

Πρόκειται για κάτι το απίστευτο. Το 2004 για παράδειγμα, οι Έλληνες διεθνείς έπαιζαν με τη Ρωσία και ήξεραν απ’ έξω και ανακατωτά πως έχουν τα πράγματα, αν τους βολεύει το 2-1, αν αποκλείονται με το 3-1 κ.τ.λ.  Μιλάμε για υποτυπώδη ποδοσφαιρική νοημοσύνη!

Η άγνοια του Κέιν είναι απόδειξη του πόσο αστεία Εθνική ομάδα είναι η Αγγλία. Σημαίνει πως μετά τα παιχνίδια του ομίλου, λογικά δεν πρέπει να έκανε ούτε μία ποδοσφαιρική κουβέντα με τους συμπαίκτες του. Για τον δε προπονητή του, δεν έχουμε λόγια…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα