Άχαστη η ΑΕΚ, 2-2 με Αούστρια

 

Δεν την ήθελε, αλλά δεν το έχασε… Βρέθηκε για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά να κυνηγάει, αλλά η ΑΕΚ έδειξε και πάλι ότι δεν τα παρατάει εύκολα και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό κόντρα στην Αούστρια Βιέννης το βράδυ της Πέμπτης (28/9) ισοφαρίζοντας στο φινάλε σε 2-2.

Η ήττα θα ήταν σα να πετά η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ στα σκουπίδια το διπλό στη Ριέκα, όμως, με τον βαθμό παραμένει σε θέση ισχύος συγκριτικά με τις άλλες δύο ομάδες του ομίλου, αφού πάνω από εκείνη βρίσκεται μόνο η Μίλαν.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν πολλές ευκαιρίες, θα μπορούσαν από πολύ νωρίτερα να έχουν βάλει δεύτερο γκολ και αυτό ήρθε έστω και στο 90′.

Ήταν, όμως, σα να το χρωστά στην ΑΕΚ, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο σφυροκόπησε όσο μπορούσε δεδομένου ότι οι παίκτες της δεν είχαν δυνάμεις όντας επηρεασμένοι και από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Καλύτερα μπήκε στο ματς η ΑΕΚ, η οποία έφτασε γρήγορα και σε δύο τελικές προσπάθειες, αλλά γρήγορα φάνηκε πως δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε μεσοαμυντικά. Είχε κενά και αυτό έγινε αισθητό στη φάση του 17′, όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Μόνσαϊν.

Η ΑΕΚ απάντησε στο 19′ με τον Τσόσιτς και στη συνέχεια τη φρέναρε ο τραυματισμός Τσόσιτς, ο οποίος βγήκε έχοντας υποστεί θλάση. Για λίγα λεπτά δεν υπήρχε ιδιαίτερος ρυθμός στο ματς μέχρι να έρθει ένα καλό σουτ του Μάνταλου στο 27′ και να τονωθούν ψυχολογικά οι γηπεδούχοι.

Τελικά στο επόμενο λεπτό έγινε το 1-0. Μπορεί να μην τα κατάφερε ο Αραούχο, αλλά στη συνέχεια και από κόντρες η μπάλα χτύπησε στον Λιβάγια και κατέληξε στα δίχτυα. Έτσι η Ένωση βρήκε το γκολ που ήθελε και προσπάθησε να πατήσει σε αυτό. Άφησε την μπάλα στους φιλοξενούμενους και γύρισε κάποια μέτρα πίσω με στόχο να χτυπά στις αντεπιθέσεις.

Η Αούστρια ανέβηκε και κέρδισε κάποια στημένα. Δεν μπόρεσε μέσω από αυτά να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά τελικά βρήκε την ισοφάριση στο 43′. Τότε ο Πιρές έδωσε στον Μόνσαϊν και εκείνος σκόραρε, σε μία φάση που χάθηκαν σχεδόν όλα τα μαρκαρίσματα για την Ένωση.

Πολύ πιο γεμάτο ήταν το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ. Η Αούστρια στο 49′ έκανε το 1-2 με τον Ταντζούρι σε μία φάη που πάλι η άμυνα των γηπεδούχων έχασε τα μαρκαρίσματα. Ωστόσο, αμέσως μετά αφυπνίστηκαν οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι βελτιώθηκαν αισθητά και με την είσοδο του Γαλανόπουλου.

Για περίπου δέκα λεπτά η ΑΕΚ σφυροκοπούσε τους Αυστριακούς φτάνοντας σε έξι τελικές σε διάστημα επτά λεπτών. Οι περισσότερες εξ αυτών ήταν σημαντικές ευκαιρίες με τους Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο και Βράνιες να μην μπορούν να κερδίσουν τον πολύ καλό Πεντς.

Η Αούστρια ήταν εμφανές πως δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων και το θέμα ήταν για πόσο ακόμα θα την κρατά ο Πεντς και πόση ενέργεια έχει απομείνει στους παίκτες του Χιμένεθ. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν με τον Λιβάγια να φτάνει δύο φορές κοντά στο γκολ και να μην τα καταφέρνει.

Το γκολ δεν ερχόταν και στο 81′ ο Χιμένεθ έπαιξε τα ρέστα του. Γύρισε την άμυνά του σε τριάδα με τους δύο εξ αυτών να είναι πλάγια μπακ (Μπακάκης, και Γκάλο) και τα τελευταία λεπτά ήταν μία συνεχής πίεση. Δεν έβγαιναν, όμως, οι προσωπικές ενέργειες με την κόπωση να είναι εφανέστατη. Ακόμη κι έτσι, όμως, ένα καλό τριγωνάκι των Μάνταλου, Αραούχο και Λιβάγια ήταν αρκετό για να σκοράρει ο Κροάτης στο 90′ από θέση οφσάιντ και να δώσει τον σημαντικό βαθμό στην ομάδα του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πάβελ Γκιλ (Πολωνια), βοηθοί του οι Κόνραντ Σάπελα (Πολωνία) και Ράντοσλαβ Σιέικα (Πολωνία), ενώ τέταρτος ο Πάβελ Σοκολνίσκι (Πολωνία).

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς (23′ λ. τρ. Τζανετόπουλος)(81′ Μπακασέτας), Γιόχανσον, Αϊνταρεβιτς (54′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Αραούχο.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (Τόρστεν Φινκ): Πεντς, Κλάιν, Μοχάμεντ, Ζέρμπεστ, Μαρτσίνκο, Χόλτσχαουζερ, Ντε Πάουλα (90’+1 Λι), Αλάσαν (60′ Πρόκοπ), Φελίπε Πίρες, Τατζούρι, Μόνσαϊν (69′ Φριζενμπίχλερ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα