Έγγραφες εξηγήσεις Πελεγρίνη για την απεργία των διοικητικών

Έγγραφες εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια, κατέθεσε την  Παρασκευή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο του ο πρύτανης απαντά σε τρία σημεία, και πρωτίστως στο γιατί ανεστάλη η λειτουργία του ΕΚΠΑ, εξηγώντας ότι επεκράτησε η πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου να κλείσει συμβολικά το Ίδρυμα για μία εβδομάδα, ενώ η δική του εισήγηση ήθελε συμβολικό λουκέτο μόνον μίας ημέρας.

Ο κ. Πελεγρίνης «απολογείται» και ως προς τους λόγους για τους οποίους  δεν άσκησε αγωγή προκειμένου η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Όπως καθιστά ο ίδιος σαφές στο κείμενο, είχε επιλέξει την προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής οδού ανάμεσα στους απεργούς και το υπουργείο, δεδομένου δε ότι ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προσέφυγε τρεις διαδοχικές φορές στη Δικαιοσύνη.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο πρύτανης υπέβαλε κατάλογο 133 ονομάτων του προσωπικού ασφαλείας που έδινε το «παρών» τις κρίσιμες ημέρες της απεργίας στις υπηρεσίες «πρώτης ανάγκης» (μεταξύ άλλων κλινικές, εργαστήρια), καταρρίπτοντας τον «μύθο» – όπως λένε – που είχε υιοθετηθεί για προσωπικό ασφαλείας 10 – 11 ατόμων.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα