Έγινε η πρώτη επαφή Κοντονή-Συναδινού

Η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον νέεο ΓΓΑ, Ιούλιο Συναδινό, τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA αλλά και της ελληνικής Ομοσπονδίας ξεκίνησε περίπου στις 17:00 και μετά από σχεδόν δύο ώρες, ο Υφυπουργός αποχώρησε για να πάει στη Βουλή. Φεύγοντας, έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο κύριος Κοντονής τόνισε ότι η κουβέντα έγινε σε καλό κλίμα, ανέφερε ότι ζήτησε βοήθεια από FIFA και UEFA και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα που θέλει να περάσει…

Ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες περίπου η συνάντηση των Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τον νέο ΓΓ Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδικό και τους εκπροσώπους της ΕΠΟ της UEFΑ και της FIFA.

Ο Κοντονής αναφέρθηκε στη συνάντηση λέγοντας τα εξής: «Εκφράσαμε την πρόθεσή, να μας βοηθήσει η FIFA στα ζητήματα που είναι ανοικτά στον ελληνικό αθλητισμό. Η συζήτηση που είχαμε ήταν εποικοδομητική και θα υπάρχει συμφωνία στις 30 Απριλίου. Θα ήθελα να ξέρετε ότι όλοι ενδιαφερόμαστε για τα καλό του αθλητισμού και όλοι ενδιαφέρονται για την αξιοπιστία και όλα αυτά πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν με την συζήτηση και τον διάλογο. Πρέπει το ποδόσφαιρο και ο ελληνικός αθλητικός γενικότερα πρέπει να διασφαλιστεί από την αξιοπιστία.

Πιστεύω στον διάλογο και προσπαθούμε να διαμορφώνουμε πεδία συνεννόησης. Αυτά τα πεδία θα είναι προωθητικά. Θέλουμε να υπάρχει μια κατεύθυνση προς τη διαφάνεια τον εκδημοκρατισμό και να είστε σίγουροι ότι θα καταλήξουμε σε θετικά συμπεράσματα σε κάθε κατεύθυνση. Εξήγησα στην ομοσπονδία ότι είναι καθαρά διοικητικά μέτρα. Είναι άλλο τα διοικητικά μέτρα και άλλο τα πειθαρχικά μέτρα. Αυτά θα λαμβάνονται από τις ομοσπονδίες. Δεν μπορεί οι ποδοσφαιρικές εταιρείες να μην ελέγχονται από το κράτος ενώ ελέγχονται όλες οι άλλες. Θα καταλήξουμε σε συμφωνία»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα