Έγραψε ιστορία με απίστευτη ανατροπή!

Βγάζοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε την Τετάρτη (5/7)  να γράψει ιστορία στο χόρτο του Wimbledon, καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τρίτο γύρο τουρνουά grand slam.

Μία επιτυχία που αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, μιας και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις γύρισε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο, με την Κριστίνα Πλίσκοβα (νούμερο 44 στην παγκόσμια κατάταξη) να έχει κερδίσει το πρώτο σετ και να προηγείται με 4-1 στο δεύτερο. Η Μαρία, όμως, δεν έχασε την πίστη της και κατάφερε να πάρει πέντε γκέιμ στη σειρά, αφού είχε αρχίσει να διαβάζει καλύτερα το σερβίς της αντιπάλου της. Έφερε, λοιπόν, το ματς στα ίσα και μπήκε με πολύ καλή ψυχολογία στο τρίτο σετ.

Εκεί σημείωσε το καθοριστικό μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ (4-2) και, μάλιστα, παραλίγο να σπάσει και δεύτερη φορά το σερβίς της Πλίσκοβα, αφού προηγήθηκε με 15-40 στο έβδομο γκέιμ. Η αριστερόχειρας τενίστρια από την Τσεχία πίεσε στη συνέχεια και βρέθηκε μπροστά με 0-40 στο 4-3, αλλά η 21χρονη Ελληνίδα έσβησε και τα τρία πόιντ, όπως και το τέταρτο που ήρθε αμέσως μετά, για να κατακτήσει τελικά το τρίτο σετ με 6-4 μετά από προσπάθεια σχεδόν 2.5 ωρών!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα