Έκανε απλώς τον… ταχυδρόμο

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έδωσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Καλλιόπη Νταγιάντα, ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης. Ο γνωστός δικηγόρος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της παρότρυνσης σε εξέγερση εξαιτίας ενός εγγράφου που φέρεται να απέστειλε με φαξ στις φυλακές της Κέρκυρας. Στο επίμαχο έγγραφο αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι εξαιτίας της ανέγερσης των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις.

Στο υπόμνημα, ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει ότι το κείμενο είχε συνταχθεί από ομάδα κρατουμένων που αντιδρούσαν στο νομοσχέδιο και ότι εκείνος απλώς το διαβίβασε σε κάποιους κρατούμενους στις φυλακές της Κέρκυρας που του το ζήτησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι προηγουμένως είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών και εν συνεχεία εκείνοι το προώθησαν στους κρατούμενους, προκειμένου να ενημερωθούν.
«Δεν θα το είχαν προωθήσει, εάν έκριναν ότι προτρέπει σε παράνομες πράξεις» φέρεται να υποστηρίζει στο υπόμνημά του ο κ. Ραγκούσης. Ο ίδιος υπεραμύνεται της αθωότητάς του, τονίζοντας ότι ουδέποτε προέβη σε οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα και ουδέποτε δημιούργησε εντάσεις μεταξύ των εντολέων του και της Δικαιοσύνης. Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει ότι όταν τον Δεκέμβριο του 2011, ο Παναγιώτης Βλαστός κρατούσε ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Κορυδαλλού, εκείνος τον έπεισε να παραδώσει το όπλο του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα