Έκανε τα εύκολα, δύσκολα η Ξάνθη

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Ξάνθη στα Πηγάδια. Υποδέχτηκε τον Πλατανιά, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής στη Super League, και στο 78′ τον είχε «φιλοδωρήσει» με 3 γκολ. Όμως η χαλάρωση και τ’ αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων ξεπέρασαν ακόμα και την ένταση του αέρα. Έτσι, βρέθηκαν λίγο πριν το τέλος να αντιμετωπίζουν το φάσμα της ισοφάρισης.

Οι ποδοσφαιριστές αμφοτέρων των ομάδων είχαν ως βασικό – ενδεχομένως και μεγαλύτερο – αντίπαλο τα μποφόρ. Ο αέρας ήταν πολύ δυνατός και δυσκόλευε αρκετά τον έλεγχο της μπάλας. Οι ακρίτες προσαρμόστηκαν ταχύτερα, καλύτερα και έφτασαν να προηγηθούν με 3-0. Χάρη στα γκολ των Γέντρισεκ (5′ πεν., 78′) και Μπαξεβανίδη (27′). Το σκορ και η χρονική στιγμή της διαμόρφωσης του, περίπου 10 λεπτά πριν τη λήξη, έκαναν τους περισσότερους να πιστέψουν ότι η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ανάμεσα τους, μάλλον, ήταν και οι παίκτες της Ξάνθης, όχι όμως οι φιλοξενούμενοι. Με εύστοχο (όταν ο αέρας επέτρεψε την εκτέλεση του) πέναλτι από τον Ενσικουλού (80′) και με σουτ από τον Πετρόπουλο (88′) μείωσαν σε 3-2. Και τα εναπομείναντα λεπτά, ως το τελικό σφύριγμα του Μάνταλου, έγιναν… ροντέο. Αν μάλιστα, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ο Γκζέλτσακ – μέσα από την περιοχή – σούταρε σωστά θα είχαμε… λιποθυμίες. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε και η Ξάνθη έφτασε τους 24 πόντους. Ο Πλατανιάς παραμένει ουραγός (6) και πλησιάζει όλο και περισσότερο τη Football League.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Μεχία, Λισγάρας, Φλίσκας, Λουσέρο (46′ Καμαρά), Κασάδο, Κίκε (82′ Σιλά), Τριάδης, Γέντρισεκ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα): Κλιάιτς, Βάντερσον, Ντουαλά, Καρυπίδης, Κοροβέσης, Ουές (68′ Παπανικολάου), Μάλσα, Ντικαμονά, Ενσικουλού, Δημούτσος, Πετρόπουλος, Ντουαλά (68′ Γκζέλτσακ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα