Έκλεισε… εισιτήρια για Αθήνα ο Πούτιν

ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 27-28 ΜΑΪΟΥ

Η είδηση που πριν από μερικούς μήνες –συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου– φιγουράριζε ψηλά στην ειδησεογραφία εκείνης της ημέρας στο iapopsi.gr (https://www.iapopsi.gr/%CF%88%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CF%84/) επαληθεύεται πλήρως.

Ο λόγος για την επικείμενη επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα από το Κρεμλίνο αναμένεται να προσγειωθεί στη χώρα μας στις 27 Μαΐου.

Βάσει των όσων έχουν γίνει προς ώρας γνωστά ο πρόεδρος της Ρωσίας στη διήμερη (27-28 /5) επίσκεψη του στη χώρα μας αναμένεται να συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πριν μάλιστα ξεκινήσουν οι εικασίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών, η Μόσχα έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η εν Ελλάδι ατζέντα των συζητήσεων του Ρώσου προέδρου θα περιλαμβάνει καταρχάς ζητήματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων, περιλαμβανομένης της υλοποίησης κοινών προγραμμάτων στον ενεργειακό τομέα. Επιπρόσθετα, το Κρεμλίνο διευκρίνισε ότι «ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία (…) στο πλαίσιο των εορτασμών το 2016 της χιλιετηρίδας της (μοναστικής) ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος».

Σημειώνεται ότι ο πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, Κύριλλος, θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τις 27 έως τις 29 Μαΐου για να συμμετάσχει στους εν λόγω εορτασμούς.

Αξίζει, κλείνοντας, να υπογραμμιστεί ότι για διάστημα ενός και πλέον χρόνου όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει μεταβεί σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αποφάσισε να σπάσει το… ρόδι στην Αθήνα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε γεωπολιτικό επίπεδο, ακόμη ακόμη και σε επίπεδο εντυπώσεων…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα