Έκλεισε την πόρτα στον Τσίπρα ο Περισσός

Όσοι πίστευαν ότι έστω και την τελευταία στιγμή το ΚΚΕ θα μπορούσε τουλάχιστον να… ανεχθεί –ούτε λόγος για συγκυβέρνηση– μιά νέα κυβέρνηση με κορμό το ιδεολογικά όμορο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκαν, καθώς ο Περισσός αρνήθηκε ακόμη και να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, από το βραδυ της Κυριακής είχε διαρρεύσει ότι ο πρόεδρος του μέχρι χθες κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συντατιώταν με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο (όπως και έγινε…), με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη (σ.σ. η συνάντηση είχε προγραμμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας) και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Ωστόσο το μεσημέρι της Δευτέρας σε άτυπη ενημέρωση από τον Περισσό έγινε γνωστό ότι μία συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είναι άνευ αντικειμένου. Όπως διέρρευσε χαρακτηριστικά, ο σχηματισμός κυβέρνησης επετεύχθη και ήδη ανακοινώθηκε, ενώ υπογραμμίστηκε ακόμη ότι το ΚΚΕ, όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής με οποιαδήποτε μορφή.

Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη αντίδραση έγινε αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού στα social media με πολλούς χρήστες να κάνουν λόγο για θλίψη που το ΚΚΕ αρνήθηκε να συναντήσει -όχι να συμφωνήσει- τον πρώτο Αριστερό, όπως λένε, πρωθυπουργό της Ελλάδας. Σε αλλά σχόλια κυριαχεί η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα στο θυσιαστήριο της Καισαριανής, με την υποσημείωση ότι στον Περισσό δεν αντιλαμβάνονται την σημασία του συμβολιμσού να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας την πρώτη επίσκεψή του ως πρωθυπουργός στον συγκεκριμένο χώρο.

Σύμφωνα πάντως με πηγές που προέρχονται από το στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, γνωστοποιώντας στον γ.γ. του ΚΚΕ την πρόθεσή του να τον ενημερώνει για όλα τα σημαντικά θέματα.

Screen shot 2015-01-26 at 4.51.44 PM

Screen shot 2015-01-26 at 4.52.20 PM

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα