Έκπτωση σε φυσικό αέριο και δάνειο με ανταλλαγή περιουσιακά στοιχεία

 Μια ιδιαιτέρως κρίσιμη επίσκεψη πραγματοποιεί στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας, όπου θα συναντηθεί (τη Μ. Τετάρτη) με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο ρωσικός Τύπος επικεντρώνεται στην παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κρεμλίνο. Πιο συγκεκριμένα η  εφημερίδα «Kommersant»  σημειώνει σκέψεις της Μόσχας σχετικά με τη βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει ο Ρώσος πρόεδρος και τα ανταλλάγματα, που πιθανόν ζητά από την Ελλάδα.

Ειδικότερα, η ρωσική εφημερίδα σε άρθρο της φιλοξενεί δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου, που αναφέρει πως υπάρχει σκέψη η Μόσχα να προσφέρει έκπτωση στο φυσικό αέριο και δάνειο προς την Ελλάδα με αντάλλαγμα περιουσιακά της στοιχεία.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου από τη στιγμή που αυτό συνδέεται με τη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου, το οποίο το τελευταίο διάστημα πέφτει συνεχώς. Επίσης, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την πιθανότητα να προσφέρουμε νέα δάνεια προς την Ελλάδα».

Πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες και να ονομάσει συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία ενδέχεται να ενδιαφερθεί η Ρωσία.

Ο αρθρογράφος, επίσης, κάνει λόγο για την ανησυχία που εγείρει στην Ευρώπη η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει την πρόθεση του Έλληνα πρωθυπουργού να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των δυο πλευρών.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα