Έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λ.Παπαδήμου

Εκκωφαντική έκρηξη το απόγευμα της Πέμπτης στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός τραυματίστηκε σε θώρακα, κοιλιά και πόδια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Λίγα λεπτά αργότερα, κρίθηκε απαραίτητο να μπει αμέσως στο χειρουργείο για να του αφαιρεθούν τα θραύσματα από την κοιλιακή χώρα. Ο 70χρονος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών φέρεται να έχει τραύματα σε κοιλιά, θώρακα και πόδια. Η έκρηξη έγινε, όταν άνοιξε παγιδευμένο φάκελο μέσα στο αυτοκίνητό του και οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν μία ισχυρή έκρηξη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα. Το συνοδευτικό αυτοκίνητο σταμάτησε σε μικρή απόσταση από το όχημα του πρώην πρωθυπουργού και οι αστυνομικοί έσπευσαν να ανοίξουν τις πόρτες για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες. Μέσα από το αυτοκίνητο έβγαιναν πυκνοί καπνοί, ενώ οι αστυνομικοί ήταν εκείνοι που βοήθησαν τον Λουκά Παπαδήμο να βγει έξω και να πάρει λίγο αέρα, πριν καλέσουν το ΕΚΑΒ.

Μαζί του στον Ευαγγελισμό διακομίστηκε ο οδηγός του που είναι επίσης τραυματίας, αλλά κι ένα τρίτο άτομο που επέβαινε στο αμάξι. Αμφότεροι, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται και οι δύο να πάρουν εξιτήριο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στο σημείο της έκρηξης έφτασε και ο διοικητής της αντιτρομοκρατικής Γιώργος Γιάννενας, καθώς έχει ξεκινήσει έρευνα για τον αποστολέα του παγιδευμένου φακέλου. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι έχει σημάνει συναγερμός σε όλη την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς αναζητούνται κι άλλοι παρόμοιοι φάκελοι που ίσως έχουν σταλεί.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα