Έκτακτη Γ.Σ. της Σούπερ Λιγκ και ασφαλιστικά μέτρα κατά της Nova ζητά ο Κούγιας!

Τη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League ζητά η ΠΑΕ ΑΕΛ, δηλαδή ο Αλέξης Κούγιας, επιδιώκοντας να ασκηθούν ασφαλιστικά μέτρα στη Nova λόγω της αναστολής πληρωμών του συνδρομητικού καναλιού και να το καταγγείλουν σε τράπεζες, Χρηματιστήριο Αθηνών και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΛ πληροφορήθηκε από τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της κ. Σωτήρη Μάρκου που ήταν παρών στη χθεσινή συνεδρίαση της ΓΣ και του ΔΣ της Λίγκας, ότι τόσο το προεδρείο της Super League, όσο και η κα Κασκανιώτη (εκπρόσωπος της Nova) ενημέρωσαν το ΔΣ της Super League, ότι η Nova αναστέλλει τις πληρωμές της για την αποκλειστικότητα της μεταδόσεως των αγώνων της Super League λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Η ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΛ είχε αντιδράσει τόσο στη μείωση κατα 7 εκατομμύρια του τηλεοπτικού συμβολαίου της Nova την προηγούμενη άνοιξη, όσο και στην καθυστερημένη καταβολή του μειωμένου συμβολαίου κατά 7 εκατομμύρια για δύο μήνες.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ όπως και οι υπόλοιπες 11 ΠΑΕ, εκτός Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού μοιράζονται το 23% του τηλεοπτικού συμβολαίου, το οποίο είναι 30 εκατομμύρια και έχει καταρτίσει τον προϋπολογισμό της και τις πληρωμές της βάσει αυτών των συμφωνημένων καταβολών, έστω και με καθυστέρηση από τη Nova και αυτή τη στιγμή οδηγείται, όπως και οι υπόλοιπες 11 ΠΑΕ, σε οικονομικό στραγγαλισμό, αφού μέχρι και 31/12 πρέπει να εξοφληθούν ποδοσφαιριστές, προπονητές, προσωπικό, ΙΚΑ, Εφορία και λοιποί πιστωτές.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ζήτησε τη σύγκλιση εκτάκτου γενικής συνελεύσεως όπου θα είναι παρόντες όλοι οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, ώστε να αποφασιστούν τα άμεσα δικαστικά μέτρα εις βάρος της Nova και τα οποία κατά την κρίση της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΑΕΛ πρέπει να είναι:

  1. Ασφαλιστικά μέτρα για τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Nova (λογαριασμοί όπου κατατίθενται οι μηνιαίες συνδρομές των 200 και πλέον χιλιάδων συνδρομητών, άλλοι λογαριασμοί όπου υπάρχουν χρήματα της Nova, ακίνητα ιδιοκτησίας της Nova)
  2. Καταγγελία της Nova (Forthnet) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
  3. Καταγγελία της Nova στη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών
  4. Καταγγελία της Nova στις δανειοδότριες τράπεζες,

και εφόσον με τη λήψη αυτών των μέτρων η Nova δεν συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις και την καταβολή των οφειλομένων, άμεση διακοπή των τηλεοπτικών μεταδόσεων, ώστε να επιστρέψουν οι οπαδοί των ομάδων στα γήπεδα αφήνοντας τους καναπέδες και τις καφετέριες, ώστε να γεμίσουν τα γήπεδα και να έχουμε κάποια έσοδα για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα