“Έλα να ενημερώσεις τη Βουλή”

Τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την κυβέρνηση προσπαθεί να πιέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, λίγα 24ωρα μετά τη συνεδρίαση του Eurpogroup και τη συμφωνία να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Αθήνα.
Έτσι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει το σώμα για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε σε σχέση με κρίσιμα ζητήματα της αξιολόγησης, όπως το αφορολόγητο και οι περικοπές συντάξεων.
«Πολλά ερωτηματικά γεννά η σιωπή του υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup της 20/2/2017» σημειώνει ο βουλευτής και προσθέτει ότι ο κ. Τσακαλώτος, «όχι μόνο δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης, όπως συνηθίζεται, προκειμένου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αλλά κρύβεται επιμελώς μέχρι σήμερα χωρίς να έχει κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε».
«Έχουμε το παράδοξο να “πανηγυρίζει” η κυβέρνηση για τις δήθεν επιτυχίες της, με non paper και δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά να σιωπά και να κρύβεται ο αρμόδιος υπουργός», αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και καλεί τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει, επίσης, «κατά πόσο δέσμευσε τη χώρα με υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα και πέραν της λήξης του 3ου μνημονίου και αν εκτιμά ότι μπορεί να επιτευχθούν» και «ποιες είναι οι αποφάσεις του Eurogroup, σε σχέση με τους στόχους για την ελάφρυνση του χρέους και στην ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση».
Δεν θα ψηφίσουμε

Κατηγορηματική ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα εμφανίσθηκε σε δηλώσεις της η Φώφη Γεννηματά. «Αυτά τα μέτρα είναι αποτέλεσμα της τυχοδιωκτικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ανικανότητάς τους να φέρουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν κλίμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές, να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη, να μπορέσουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, η οποία εμφανίσθηκε ιδιαίτερα επικριτική έναντι των κυβερνητικών χειρισμών.
«Είχαμε προβλέψει και είχαμε πει πως σκηνοθετούν ήδη τη νέα συνθηκολόγηση ηττημένου που θα φέρουν. Δυστυχώς, φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται τα λόγια μας», δήλωσε σχετικά. Μάλιστα, αναφορικά με τα λεγόμενα «αντίμετρα» που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι εξασφάλισε, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ότι το βέβαιο είναι ότι έρχονται νέα μέτρα και ότι η υλοποίηση των «αντίμετρων» συνδέεται με την υπέρβαση των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, που φαίνεται ότι θα ισχύσει για πολλά χρόνια μετά το 2018.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε βασικό πρόβλημα της χώρας το έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι η απάντηση σε αυτό είναι η εθνική συνεννόηση και ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα έπρεπε να ενώσουν τις δυνάμεις τους γύρω από ένα σχέδιο μεγάλων επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, κάτι που, όπως είπε, είναι φανερό ότι δεν θέλουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα