Έλεγχοι σε όσους έκαναν αυτοπεραίωση

ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, Κ. ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ…

 

Ένας στους διακόσιους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια τις ανέλεγκτες χρήσεις τους με τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης, θα βρεθούν αντιμέτωποι με έλεγχο.

Με εγκύκλιό της, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου, δίνει οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικών ετών 2013 και 2014, που έχουν υποβληθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 13-17 του Ν. 3296/2004, ελέγχονται ως προς τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί κατά τις διατάξεις αυτές οι δηλώσεις επιτηδευματιών σε ποσοστό 0,5% με βάση κατάταξη που θα προκύψει από μοριοδότηση κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου.

Εκτός από τις δηλώσεις που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο, ελέγχονται επίσης για τους ίδιους επιτηδευματίες και οι οικείες δηλώσεις ΦΠΑ, καθώς και οι δηλώσεις λοιπών φορολογιών που τυχόν υποβλήθηκαν σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις του Ν. 3296/2004 και αφορούν τις ίδιες διαχειριστικές περιόδους.

Για τους ίδιους επιτηδευματίες και τις ίδιες διαχειριστικές περιόδους ελέγχεται επίσης και η ορθή εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 186/1992 (Κ.Β.Σ.), του Ν. 4093/2012 (Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών) και του Ν. 1809/1988.

(ΠΗΓΗ: tribune.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα