Έλεγχος για όλα τα στοιχεία προσλήψεων στο Δημόσιο

Εντολή για τον πλήρη έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου δίνει με εγκύκλιό του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ζητεί από τους αρμοδίους προϊσταμένους Διοικητικού -Προσωπικού να ελέγξουν τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων και να διασταυρώσουν τα δικαιολογητικά που αποτέλεσαν τυπικά προσόντα διορισμού, μετάταξης ή μετατροπής της εργασιακής σχέσης, σε συνεργασία με τις καθ΄ύλην αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδούσες αρχές.

Σε περίπτωση μάλιστα που οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώσουν την ανακρίβεια των στοιχείων που τους αποστέλλονται από τις Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού (π.χ. έκδοση τίτλου σπουδών, βαθμός πτυχίου, επιτυχής συμμετοχή σε εξετάσεις, κ.λπ.) ή σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν είναι τα απαιτούμενα από την οικείες κατά περίπτωση διατάξεις, τότε οι Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού θα πρέπει να προβούν στην ανάκληση του διορισμού των υπαλλήλων με επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση από την οποία θα προκύπτει η δόλια πρόκληση ή υποβοήθηση της παρανομίας.

Στην περίπτωση αυτή ο κ. Μητσοτάκης ζητεί να κινηθεί η διαδικασία αναζήτησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών των οργάνων διοίκησης που είχαν την ευθύνη ή συνήργησαν στην παράνομη πράξη.

Σημειώνεται ότι την εφαρμογή της εγκυκλίου θα παρακολουθεί το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα