Έμεινε όρθιος ο «Κολοσσός»!

Ούτε Ισπανό προπονητή, ούτε Γάλλο θα αναζητήσει η ΑΕΚ. Συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Τραϊανό Δέλλα και εδώ που τα λέμε, είναι η ελάχιστη επιβράβευση για έναν άνθρωπο που τιμάει το συμβόλαιό του όπου κι αν εργάζεται και φέρνει και αποτελέσματα.

Ο Δέλλας ήταν αυτός που θεωρητικά ήρθε στην ομάδα στις… καθυστερήσεις της περιόδου 2012-13 για να φέρει τις νίκες παραμονής. Ωστόσο, η επιλογή αυτή δεν έσωσε την ΑΕΚ! Ο Τραϊανός κατρακύλησε μαζί με το σύλλογο, χωρίς να του χρεώνεται βέβαια ο υποβιβασμός, με τον Λίνεν να αποχωρεί γεμάτος απορίες, αφού μέχρι το ματς με τη Βέροια η ομάδα ανέπνεε.  Στα Γιάννινα βέβαια η ΑΕΚ δεν πέρασε τη σέντρα.

Πέραν αυτής της αδράνειας στην οποία ενεπλάκη την άνοιξη του 2013, στον Δέλλα δεν μπορεί να καταλογιστεί κάτι αρνητικό! Πήρε την ΑΕΚ στη Football League 2 και με μία φυσιολογική καθυστέρηση εύρεσης αγωνιστικής ταυτότητας, έκανε το αυτονόητο. Το καλοκαίρι του 2014, όμως, ήταν υποδειγματικός. Με το υλικό που του δόθηκε μοίρασε άμεσα και σωστά τους ρόλους, μετέδωσε το πνεύμα του  μαχητή-νικητή και οδήγησε το Δικέφαλο σε σερί νικών. Του πιστώνεται το άρτιο ξεκίνημα στις πέντε κρίσιμες πρώτες αγωνιστικές, που ουσιαστικά χάρισαν την εύκολη άνοδο στην Ένωση.

Του πιστώνεται επίσης η καταπληκτική ΑΕΚ από το Νοέμβρη του 2012 μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2015. Το πόσο εύκολα χειριζόταν το ρόστερ παρά τα προβλήματα τραυματισμών. Η ενσωμάτωση του Γιόχανσον. Η τρανή απόδειξη πως η χρονιά στη Football League2 δεν ήταν διαδικαστική, αλλά προπαρασκευαστική. Στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο (3-0), ξεκίνησαν έξι παίκτες από το ρόστερ της Football League2. Αυτό τα λέει όλα!

Το φυσιολογικό (ως ένα σημείο) ξεφούσκωμα στο τέλος δεν θα μπορούσε να στερήσει από τον Δέλλα το εισιτήριο της παραμονής στα Σπάτα. Ο ίδιος ξέρει όμως καλά πως του χρόνου τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Και πήγε να βρει τον Μελισσανίδη όχι επειδή ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ είχε κάποια αμφιβολία, αλλά μάλλον επειδή ο ίδιος ο Δέλλας ένοιωσε την ανάγκη να πάρει τις διαβεβαιώσεις του. Τις διαβεβαιώσεις πως ο Μελισσανίδης θα του πάρει αυτούς τους παίκτες που θέλει αν στόχος είναι το πρωτάθλημα!

Οπότε όλα μπαίνουν σε μία σειρά και το μπαλάκι είναι στα χέρια της διοίκησης απ’ όλες τις απόψεις. Μέχρι στιγμής οι οικονομικές απαιτήσεις ήταν ελάχιστες. Τώρα αρχίζουν τα συμβόλαια να «φουσκώνουν». Τι ακριβώς θα πράξει η ΠΑΕ όταν την ίδια ώρα μάχεται για τις καλύτερες χορηγίες για το γήπεδο; Το μέρισμα για τις μεταγραφές ποιο είναι; Από μέρα σε μέρα θα αρχίσουν να διαφαίνονται όλα…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα