Έμμεσος υποβιβασμός για Ηρόδοτο!

Ποινή που ισοδυναμεί με… υποβιβασμό επέβαλλε η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ στην ομάδα του Ηροδότου, θεωρώντας – προφανώς – υπαίτιο τον κρητικό σύλλογο για τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Εθνική, με τραγική κατάληξη το θάνατο του Κώστα Κατσούλη.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν υποβίβασε άμεσα την ομάδα της Κρήτης, όπως αρχικά εξέταζε, αλλά επέβαλλε ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, 10 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και απαγόρευση μεταγραφών μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Στην ουσία, η ΕΠΟ αποφάσισε τον έμμεσο υποβιβασμό του Ηροδότου, κρίνοντας πως φέρει ακέραια την ευθύνη για όσα συνέβησαν και την τραγική κατάληξη που είχαν. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Η αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ (Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Τοπολιάτης και Γιώργος Γκιρτζίκης) Ειδική Επιτροπή της Ομοσπονδίας που συγκροτήθηκε για να εκδικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση σχετικά με το τραγικό συμβάν στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Ηρόδοτος-Εθνικός, εξέδωσε την εξής απόφαση:

Δέχεται ότι το εγκαλούμενο σωματείο Π.Α.Σ.Α. Ηρόδοτος τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτό πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει σε αυτό:
α. Ποινή αφαίρεσης δεκαπέντε (15) βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, στο οποίο συμμετέχει.
β. Ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δέκα (10) αγωνιστικών ημερών.
γ. Απαγόρευση μετεγγραφών μέχρι λήξεως της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
δ. Χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.

Παραπέμπει την από 16.9.2014 ένσταση του αθλητικού σωματείου «Εθνικός Πειραιώς» στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή, για εκδίκαση και έκδοση αποφάσεως επ’ αυτής και μόνο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα