Έναν τίτλο με τον Ατρόμητο το 2018 θέλει ο Γιάννης Αγγελόπουλος

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τον Ατρόμητο και τους στόχους του, έδωσε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Περιστερίου Γιάννης Αγγελόπουλος στην κάμερα της Νοva.
Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αγγελόπουλος, είπε:
Η αρχή της χρονιάς είχε προπονητή στον Ατρόμητο τον Σα Πίντο, ο οποίος δέκα μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας έφυγε για τη Σταντάρ Λιέγης. Αγχωθήκατε; Πώς φτάσατε στον Κάναντι;
«Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα πριν την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας η ομάδα να χάνει τον προπονητή της. Είχαμε ξεκινήσει έναν μεταγραφικό σχεδιασμό με τον κύριο Σα Πίντο, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο δείξαμε αντανακλαστικά, λειτουργήσαμε πολύ γρήγορα. Η ομάδα μας έχει πάρα πολύ καλό όνομα και στον ελληνικό αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλα γραφεία μάνατζερ να προτείνουν μέσα σε ελάχιστες ώρες πολλούς προπονητές. Εγώ έκανα ένα φιλτράρισμα σε αυτά τα ονόματα και ξεχώρισα τρεις-τέσσερις περιπτώσεις από την ξένη αγορά όπως είχαμε προκαθορίσει με τον κύριο Σπανό.
Το βιογραφικό και η πορεία του κύριου Κάναντι τον έκαναν να είναι το νούμερο ένα στη λίστα μου κι εκείνος που ήθελα να ξεκινήσουμε άμεσα επαφές. Μου άρεσε πολύ ότι είχε ξεκινήσει από χαμηλές κατηγορίες, είχε εξελίξει ποδοσφαιριστές και είχε πετύχει σπουδαία πράγματα τηρουμένων των αναλογιών σε όλες τις ομάδες που είχε δουλέψει. Ξεκινήσαμε έτσι τη διαδικασία και ευτυχήσαμε στο τέλος να τον φέρουμε στην ομάδα μας»
Τα φιλικά της προετοιμασίας αλλά και το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα σάς έβαλαν σε δεύτερες σκέψεις για τον προπονητή; Τι συζητάγατε τότε με τον κύριο Σπανό;
«Όταν ήρθε ο κύριος Κάναντι, όντως το 80% των μεταγραφών είχε ολοκληρωθεί. Βέβαια είδε τους ποδοσφαιριστές, ενημερώθηκε και έδειξε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις επιλογές μας. Εμείς προχωρήσαμε γιατί δε μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Υπήρχε ο κίνδυνος να χαθούν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Μετά την έλευσή του έγιναν τρεις-τέσσερις προσθήκες που θεωρώ ότι ήταν καταλυτικές για την πορεία μας. Όντως υπήρχαν κάποια πολύ άσχημα αποτελέσματα στα φιλικά αν και είχαμε και κάποια πολύ καλά με νίκη επί του Παναιτωλικού αλλά και του Ολυμπιακού.
Ο Κάναντι έχει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και μεθοδικότητας στην δουλειά του. Ήθελε να έχει άποψη και εικόνα για όλους τους ποδοσφαιριστές. Έδωσε ευκαιρία σε όλους τους παίκτες, δοκίμασε πάρα πολλά σχήματα και σε επίπεδο τακτικής αλλά και σε ζευγάρια μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Προσπάθησε να βρει την κατάλληλη χημεία γιατί γνωρίζουμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας να βρεθούν κατάλληλα ζευγάρια στους χώρους που αγωνίζονται ποδοσφαιριστές. Αυτό δημιούργησε και κάποια προβλήματα.
Επίσης ξεκινήσαμε διαφορετικά από άλλα χρόνια και την προετοιμασία μας. Ενώ όλα τα χρόνια ξεκινούσαμε στο βουνό το πρώτο στάδιο πάρα πολύ δυνατά, εκείνος μετά από κάποιες συναντήσεις που είχε με τους γυμναστές και τον εργοφυσιολόγο της ομάδας αποφάσισε ότι έπρεπε να πάει πιο συντηρητικά στην αρχή και στο δεύτερο στάδιο που περιλαμβάνονταν και τα φιλικά παιχνίδια αλλά και τώρα κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος ανέβασε πάρα πολύ την ένταση των προπονήσεων.
Για παράδειγμα πριν από φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης η ομάδα έκανε μιάμιση ώρα προπόνηση, ενώ σε κάποια φιλικά ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι παίκτες παίζουν 45-60 λεπτά εκείνος έβαζε κάποιους όλο το 90λεπτο. Αποτέλεσμα ήταν όλη αυτή η επιβάρυνση να δημιουργήσει κάποια προβλήματα με τα άσχημα αποτελέσματα. Βέβαια είναι ένας ανοιχτός άνθρωπος στο να πάρει πληροφορίες, το επιδιώκει και ο ίδιος. Μιλήσαμε πάρα πολύ και πριν τα φιλικά όταν κι εγώ έβλεπα ότι είναι τελείως διαφορετικός ο τρόπος δουλειάς και ο τρόπος σκέψης του. Εκείνος μου εξηγούσε για ποιο λόγο κάνει κάθε κίνηση. Θα ήταν ψέματα να σας πω ότι μετά τα άσχημα αυτά αποτελέσματα δεν προβληματιστήκαμε. Αλλά εγώ και ο πρόεδρος καλυφθήκαμε πλήρως από τις αιτιολογήσεις του και ευτυχώς δεν μπήκαμε σε δεύτερες σκέψεις και έχουμε τα αποτελέσματα αυτά».
Φτάσαμε σε ένα σημείο με 14 νέους παίκτες, με ολοκληρωμένη την ανανέωση που ξεκίνησε το 2013, να έχουμε μια ομάδα η οποία καταρρίπτει το μύθο ότι χρειάζεται ένα τετράμηνο εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων για να βρει χημεία και ομοιογένεια. Ποιο είναι το μυστικό;
«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ούτε μυστικό ούτε μαγικό ραβδί στο ποδόσφαιρο. Όντως κι εμείς δεν περιμέναμε ότι τόσο γρήγορα η ομάδα θα βρει ομοιογένεια γιατί εκτός τους 14 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων σε κάθε παιχνίδι 8-9 είναι στη βασική εντεκάδα, υπάρχει και καινούριος προπονητής που αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.
Ήμασταν τυχεροί, γιατί στις μεταγραφές χρειάζεται και τύχη, διότι όλοι αυτοί οι παίκτες και οι Έλληνες και οι ξένοι είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες. Θεωρώ πολύ μεγάλη τη συμβολή του προπονητή διότι πείστηκαν και οι παίκτες από εκείνον. Είναι σημαντικό ότι είτε είναι μικροί είτε είναι μεγάλη σε ηλικία, έχουν κίνητρο και είναι φιλόδοξοι και μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό έχει κι ο Ούμπιντες. Είναι η ψυχή των αποδυτηρίων. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που όλα αυτά τα χρόνια έχει αποκτήσει τον σεβασμό όλων των συμπαικτών του. Τον ακούν και τον κοιτούν στο στόμα όταν λέει κάτι και θεωρώ ότι η συμβολή του είναι πολύ μεγάλη τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου».
Πώς καλουπώσατε τον Ουάρντα που ήρθε εδώ με τη φήμη του «κακού παιδιού»;
«Ξέρουμε όλοι ότι οι ποδοσφαιριστές κρύβουν μέσα τους ένα μεγάλο παιδί. Για τον Ουάρντα δεν είχα κανέναν ενδοιασμό. Και στο παρελθόν έχουν περάσει κάποιοι παίκτες που είχαν κακή φήμη, αλλά μέσα από την επικοινωνία, τα διάλογο αλλά και τις πρακτικές του εκάστοτε προπονητή βοήθησαν πολύ την ομάδα, αλλά και τα ίδια τα παιδιά να φτάσουν να κάνουν μεγάλες μεταγραφές στο εξωτερικό.
Κάπως έτσι έγινε και με τον Ουάρντα. Μιλήσαμε, ξεκαθαρίσαμε κάποια πράγματα και βλέπουμε όλοι το αποτέλεσμα. Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Είναι αγαπητός από όλους τους συμπαίκτες του κάτι που είναι πολύ σημαντικό και φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει πει και βοηθάει πάρα πολύ και σε τακτικά κομμάτια. Έχει τακτικούς ρόλους μέσα στο παιχνίδι του, έχει αφομοιώσει το σύστημα και τα πράγματα που του ζητάει ο προπονητής και νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι έχει πολύ μεγάλη συμβολή ο κύριος Κάναντι».
Ο Ατρόμητος είναι 2 βαθμούς από την κορυφή, θεωρείτε ότι αν στην πρώτη ήττα της χρονιάς στην Τούμπα είχαν παίξει οι δανεικοί ή αν υπήρχε το goal line technology ο Ατρόμητος θα ήταν ο πρωταθλητής χειμώνα;
«Στην πρώτη περίπτωση δε θα το έλεγα, γιατί τα παιδιά που έπαιξαν είχαν πάρα πολύ καλή παρουσία. Ενδεχομένως τα παιδιά που δεν έπαιξαν να έπαιζαν και η ομάδα να μην πήγαινε καλά. Άλλοι παράγοντες δε βοήθησαν στο να πάρουμε κάποιο αποτέλεσμα και εκεί. Αλλά θεωρώ ότι ήταν ξεκάθαρη η περίπτωση στη Λάρισα, γιατί αν θυμάστε ήταν στο 86ο λεπτό και ο αντίπαλος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες και ήταν κάτι που έγινε. Δηλαδή το γκολ μπήκε, δεν υπάρχουν “αν” και “θα”, ήταν γεγονός. Εκεί θεωρώ ότι αν το γκολ αυτό μέτραγε ο Ατρόμητος θα ήταν πρωταθλητής χειμώνα».
Με την εμπειρία σας πού πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει η φετινή ομάδα του Ατρόμητου;
«Όταν ξεκίνησε η σεζόν με τόσες μεταγραφές και με καινούριο προπονητή αυτό που θέλαμε σε πρώτη φάση ήταν να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που αν είναι δυνατόν να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να δίνει το 100% μέσα στο γήπεδο. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα απέκτησε ομοιογένεια, ήρθαν αποτελέσματα και πλέον βασικός μας στόχος είναι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και ει δυνατόν να παίξουμε για τρίτη φορά σε έναν τελικό Κυπέλλου. Αν σταθούμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα και εξασφαλίσουμε νωρίς ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο κι όσο το δυνατόν καλύτερο νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό».
Σε ποιες θέσεις οι προσθήκες;
«Χρειαζόμαστε έναν winger, θέση που μας έχουν προταθεί πολλοί παίκτες μεταξύ των οποίων και ο Τόνι Σίλβα, αλλά και έναν μπακ που μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της άμυνας και είμαστε κοντά σε μια τέτοια μεταγραφή. Ο Σάκιτς είναι ένας παίκτης που εξετάζουμε, έμεινε ελεύθερος από την Άλταχ, τον ήξερε ο προπονητής μας και θεωρώ πως η υπόθεσή του αναμένεται να έχει αίσιο τέλος. Αν γίνει τρίτη προσθήκη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι στο κέντρο ή στην επίθεση».
Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σας και ποια η μεγαλύτερη αποτυχία;
«Και αρκετοί παίκτες έχουν έρθει και έχουν κάνει πολύ καλές σεζόν κάτι που δείχνουν οι επιτυχίες της ομάδες. Πολλές είναι και εκείνες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ευτυχώς οι επιτυχίες είναι πολύ περισσότερες από της αποτυχίες όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από τη φετινή σεζόν που δικαιολογημένα έχουμε καταρρίψει κάποια ρεκόρ, μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία έξι χρόνια ο Ατρόμητος έπαιξε τέσσερις φορές στην Ευρώπη, έπαιξε σε δύο τελικούς κυπέλλου και τα δύο τελευταία χρόνια που δε μπορέσαμε να αγωνιστούμε στην Ευρώπη και τερματίσαμε στην 6η και την 7η θέση θεωρήθηκε από όλο το φίλαθλο κόσμο αλλά και από εμάς τους ίδιους ως αποτυχία. Αυτό και μόνο δείχνει το πόσο έχει ανέβει επίπεδο ο Ατρόμητος και τι περιμένουν όλοι από την ομάδα μας».
Ποια είναι η ευχή και το όνειρό σας;
«Ευχή η χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο και να έρθουν καλύτερες μέρες. Κι επειδή έχω παιδιά εύχομαι η νέα γενιά να ξαναβρεί το χαμόγελό της και να ξαναδεί με αισιοδοξία το μέλλον. Για να συμβεί αυτό οφείλουμε όλοι εμείς μεγαλύτερη να δουλέψουμε για να φτιάξουμε τις συνθήκες ώστε να συμβεί αυτό. Επειδή δε μας απαγορεύει κανείς να ονειρευόμαστε, ονειρεύομαι να πάρει ο Ατρόμητος έναν τίτλο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα