Ένας Έλληνας… άρχοντας των δαχτυλιδιών

Αγωνίστηκε δεύτερος στη σειρά. Πέτυχε την απόλυτη επίδοση ακριβώς μετά τον Κινέζο ανταγωνιστή του και παρακολούθησε τις προσπάθειες των υπολοίπων αθλητών, φτάνοντας στο τέλος να περιμένει με αγωνία τον Βραζιλιάνο.

Μόλις ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο τελευταίος, ο Λευτέρης Πετρούνιας γνώριζε πως ήταν ήδη χρυσός Ολυμπιονίκης.

Ο Έλληνας γυμναστής έκανε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα και συγκεντρώνοντας -τους ασύλληπτους- 16.000 βαθμούς (6.800 βαθμός δυσκολίας, 9.200 στην εκτέλεση), επιβεβαίωσε πως είναι ο άρχοντας των δαχτυλιδιών

Ο 26χρονος αθλητής έχει πετύχει εκπληκτικά πράγματα στην καριέρα του. Το 2015 ο Πετρούνιας ήταν πρώτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης με 15.800 βαθμούς (επίδοση που του έδωσε το «εισιτήριο» για το Ρίο), το 2016 ήταν και πάλι πρώτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα με 15.875 βαθμούς και τον περασμένο Μάιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατέκτησε το χρυσό με 15.866 βαθμούς! Με άλλα λόγια, πέτυχε την  καλύτερη επίδοσή του και ως εκ τούτου, ήταν σχεδόν αδύνατο να τον ξεπεράσει κάποιος συναγωνιστής του.

Αυτό ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τρίτο συνολικά, μετά από εκείνα που κατέκτησε η εκπληκτική Άννα Κορακάκη.

Παράλληλα, πρόκειται για το τρίτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στην ενόργανη! Είχαν προηγηθεί αυτό του Ιωάννη Μελισσανίδη (Ατλάντα 1996: χρυσό στο έδαφος) και του Δημοσθένη Ταμπάκου (Αθήνα 2004: χρυσό στους κρίκους).

Δεύτερος, να σημειώσουμε τέλος, στους κρίκους ήταν ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Βραζιλιάνος Ζανέτι, με 15.766 βαθμούς και τρίτος ο Ρώσος Αμπλιαζίν με 15.700.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα