Ένας απελευθερωμένος Μάνταλος!

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ με τον Αντρέ Σιμόες είναι άλλη ομάδα. Και επειδή έπαιξε μετά από καιρό ένα παιχνίδι με σημασία, λογικό ήταν να αγωνιστεί πιο συγκεντρωμένα και πιο παθιασμένα. Αλλά πρέπει να τα λέμε όλα. Μετά από τις… αλχημείες του Γκουστάβο Πογιέτ, οι Ένωση έπαιξε επιτέλουες ορθολογικά. Και τα πήγε καλά.

Ο Στέλιος Μανωλάς δικαιούται τα εύσημα. Μέσα σε λίγες ώρες προετοίμασε την ομάδα, χωρίς καν να γνωρίζει ή να έχει μελετήσει τον Ατρόμητο, τον εξουδετέρωσε πλήρως και φυσικά έκανετις απαραίτητες αλλαγές για να πάρει το καλύτερο δυνατό από την ομάδα του. Αλλαγές τις οποίες μάλλον δε θα έκανε ο Πογιέτ και θα βλέπαμε πάλι την ΑΕΚ με 4-3-3.

Αλλαγή πρώτη: Έβαλε Λαμπρόπουλο αντί για Άρθο. Γκρέμισε μέσα σε ένα 90λεπτο το μύθο ότι η ομάδα χρειάζεται έναν πραγματικά έμπειρο ποδοσφαιριστή στα στόπερ και ότι ο Ισπανός είναι ο μόνος με αυτό το χαρακτηριστικό.

Αλλαγή δεύτερη: Έβαλε τον Γιόχανσον πιο πίσω, στην αρχική του θέση, εκεί που δίπλα στον Σιμόες τα πήγαινε θαυμάσια. Ο Πογιέτ τον προώθησε ως εσωτερικό χαφ και άπαντες… παραμυθιαστήκαμε επειδή έβαλε ένα γκολ από τη θέση αυτή στη Θράκη κόντρα στη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Τα άλλα γκολ τα έβαλε από στημένες φάσεις. Μετά από μερικές εβδομάδες ήταν εξαντλημένος ο Σουηδός. Με τον Ατρόμητο έδειξε και πάλι «φρεσκαδούρα» και να έχει πιο καθαρό μυαλό.

Αλλαγή τρίτη: Έβαλε τον Μάνταλο «δεκάρι». Εντάξει, είναι σε καλή κατάσταση ο Πέτρος, αλλά επιτέλους έπαιξε και στη θέση του. Το γκολ μπαίνει επειδή ως «δεκάρι», δύναται να πατήσει περιοχή ως κρυφό φορ.

Ο Μανωλάς, βέβαια, χρησιμοποίησε Μπαρμπόσα και Βάργκας από την πλευρά του καλού τους ποδιού, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κάνει τις περισσότερες σέντρες από κάθε άλλο αγώνα χωρίς ψηλό φορ μέσα στην περιοχή. Τουλάχιστον ο Αραβίδης ήταν σε καλή μέρα και βοήθησε με τα τρεξίματά του και τη δημιουργία του αν όχι με τις εκτελέσεις του. Στον Μανωλά πιστώνεται η υπομονή της ομάδας, η συγκέντρωση και φυσικά οι ορθολογικές αλλαγές του. Καλώς βγάζει τον Βάργκας και βάζει τον Τζιμπούρ (με ορθή μετατόπιση του Αραβίδη στα πλάγια), καλώς βάζει τον Κορδέρο και με… πονηράδα ρίχνει τον Μπουονανότε στο τέλος, μήπως το κάνει μία ή δύο καλές ενέργειες κόντρα σε κουρασμένους αντιπάλους.

Η ΑΕΚ έχει πλέον τον πρώτο λόγο και στη ρεβάνς του Περιστερίου καλείται να υπερασπιστεί το 1-0 του ΟΑΚΑ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα