Ένας για όλους και όλοι για τον Σέρτζιο

Ήταν σίγουρα ένα πανέμορφο βράδυ για όλους εκείνους που πηγαίνουν στο γήπεδο για να χαρούν μπάλα, δίχως να κουβαλάνε το άγχος της νίκης, ή την ανάγκη της πώρωσης του θριάμβου. Η ΑΕΚ, βέβαια και νίκησε και θριάμβευσε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο αυτό αφορούσε σε μία 90λεπτη προσπάθεια να πλασαριστεί στην πεντάδα και όχι σε ένα ντέρμπι που έκρινε τίτλο.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η ΑΕΚ πέραν των τριών βαθμών, κέρδισε ακόμη μερικούς πόντους «χαρακτήρα», αποτέλεσμα των φοβερών αποτελεσμάτων στα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ εδώ και 1,5 χρόνο. Τρεις νίκες επί του Ολυμπιακού (1-0, 1-0, 2-1 στον τελικό), δύο επί του ΠΑΟΚ (1-0, 3-0) και δύο επί του ΠΑΟ (1-0, 3-1), με μοναδική απώλεια το 0-0 με τον ΠΑΟΚ στα περσινά Play Οff.

H AEK διαθέτει, λοιπόν, χαρακτήρα, αλλά της λείπει η συνέπεια και η συνέχεια – και φυσικά η φυσική της έδρα – για να γίνει ξανά διεκδικήτρια πρωταθλήματος. Τα συμπτώματα της αστάθειας παρουσιάζονται στα εκτός έδρας ματς. Όσον αφορά στο ρόστερ, η ΑΕΚ είναι υπερπλήρης. Διαθέτει τον κορυφαίο παίκτη του πρωταθλήματος, τον Σέρτζιο Αραούχο, ο οποίος σημείωσε ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουν μπει ποτέ στα 35 χρόνια του ΟΑΚΑ, γκολ που πανηγύρισαν έξαλα όσοι από τους 20.000 θεατές δεν χάζευαν την ώρα του σπάνιου σουτ που επιχείρησε. Η απόδοσή του Αραούχο και τα δύο γκολ στέρησαν από τους υπόλοιπους παίκτες τα εύσημα κι ενώ κανένας δεν υστέρησε. Κάποιοι όπως ο Σιμόες, ο Βράνιες και ο Λαμπρόπουλος άγγιξαν το άριστο, ενώ Μάνταλος, Βάργκας, Γκάλο, Ντιντάκ και Γιόχανσον ήταν εξαιρετικοί, με την ΑΕΚ σε πολλές περιπτώσεις να κρύβει την μπάλα.

Ο δε κόσμος στο ΟΑΚΑ ουδέποτε γιούχαρε, απλά έβαλε στην «πρίζα» τους «κιτρινόμαυρους» κάπου στο 65’ όταν είδε πως η ομάδα του Χιμένεθ έχει μπερδευτεί και στην ουσία βοήθησε την ΑΕΚ να ανακάμψει μετά από ένα νωθρό δεκάλεπτο. Πλέον η ομάδα μετά την ήττα της Ξάνθης πλασαρίστηκε εκ νέου σε θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, ωστόσο το πρόγραμμα είναι επιβαρυμένο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα