Ένας διαφορετικός ΠΑΟΚ…

Η «Α» το είχε διαβλέψει από τα πρώτα επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όταν ήταν ξεκάθαρο πως το σύνολο του Ιγκόρ Τούντορ έδειχνε τρομερά σημάδια βελτίωσης σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Μπορεί να επήλθε ένα προσωρινό μπλακ-άουτ που να του στέρησε πέντε βαθμούς με Skoda και ΠΑΣ, αλλά ακόμη κι αυτό λύθηκε με την έλευση του Μπερμπάτοφ. Και τώρα, λίγες μέρες πριν μπούμε στον Οκτώβρη, ο ΠΑΟΚ αρχίζει να δείχνει έτοιμος και μονταρισμένος, ικανός να κουμαντάρει τα δύο… βαριά καρπούζια που πρέπει να κουβαλήσει στην άλλη άκρη της όχθης!

Σίγουρα, τα δύσκολα τώρα έρχονται για τον Δικέφαλο του βορρά, που μπροστά του έχει σειρά επίπονων αγώνων με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, σε αντίθεση με το περσινό τραγικό τελείωμα της ομάδας στο πρωτάθλημα, αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με έναν εντελώς διαφορετικό ΠΑΟΚ. Κι αν τα μεγάλα σκορ στην Ευρώπη ήρθαν κόντρα σε αδύναμες ομάδες, τώρα μπορεί να καυχιέται και για ένα ακόμη στοιχείο, αυτό της ικανότητας να ανατρέπει τα παιχνίδια.

Δύο συνεχόμενες φορές υποχρεώθηκε να γυρίσει αποτέλεσμα που στράβωσε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και τα κατάφερε. Ο Τούντορ, λοιπόν, πέραν του ότι έχει μάθει στην ομάδα ένα καινούριο σύστημα πάρα πολύ γρήγορα, φαίνεται ότι έχει δουλέψει και στην ψυχολογία. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να τρέξει και να πιέσει, αλλά δεν ξέραμε ότι μετά από δύο γκέλες στο πρωτάθλημα μπορεί να χειριστεί τόση πίεση σε δύο σερί δύσκολα ματς με ΑΕΚ στην Τούμπα και Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ παρακολουθεί μία διαφορετικά ομάδα και αυτό του αρέσει. Και αυτό αρέσει και σε κάθε υγιή Έλληνα φίλαθλο που θέλει να παρακολουθεί συναρπαστικά πρωταθλήματα και όχι βαρετά. Μακάρι ο φετινός ΠΑΟΚ να αποτελεί απλά την αρχή της δημιουργίας μιας ομάδας που θα διεκδικεί για πολλά χρόνια στη σειρά πρωταθλήματα, Κύπελλα και καλές ευρωπαϊκές πορείες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα