Ένας δικηγόρος στο «τιμόνι» του αθλητισμού!

Ο δικηγόρος από τη Ζάκυνθο Σταύρος Κοντονής είναι ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της νέας κυβέρνησης, Νίκο Παππά.

Η επιλογή του νέου πολιτικού προϊσταμένου στον χώρο του αθλητισμού προκάλεσε αμηχανία στους παράγοντες, ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου, οι οποίοι ελέγχονται για σωρεία υποθέσεων και αδικημάτων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σταύρος Κοντονής, λόγω και της ιδιότητάς του ως νομικός, θα αναλάβει το δύσκολο έργο να επιφέρει την πολυπόθητη κάθαρση στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, το οποίο πρωταγωνιστεί μέσα σε έναν κυκεώνα αντεγκλήσεων, προσωπικών διαφορών, καταγγελιών, κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και καταστάσεων που ξεφεύγουν κατά πολύ από τον όρο τού καλώς εννοούμενου ανταγωνισμού.

Η επιλογή του Σταύρου Κοντονή στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού φανερώνει τη διάθεση της νέας κυβέρνησης να ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την κάθαρση σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε ό,τι αφορά τις Ομοσπονδίες, όσο και στα του ποδοσφαίρου, το οποίο λειτουργεί μέσα σε ένα ιδιότυπο καθεστώς και καθοδηγείται από ανθρώπους που εμπλέκονται σε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Το βιογραφικό του νέου υφυπουργού

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1963 και ασκεί από το 1995 το επάγγελμα του δικηγόρου.
Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Νομική σχολή διετέλεσε για δύο θητείες πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών Νομικής και μέλος του προεδρείου του κεντρικού συμβουλίου της ΕΦΕΕ.
Ήταν εκλεγμένο μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Επιτροπής Πανεπιστημιακού Ασύλου ως εκπρόσωπος των φοιτητών.
Την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος του γραφείου του κεντρικού συμβουλίου της ΕΚΟΝ “Ρήγας Φεραίος” της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού.
Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής Οικολογικής Αριστεράς ( ΑΚΟΑ) και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα