Ένας… Στιλ δεν αρκεί για το Champions League!

Ο Λουκ Στιλ, από την Μπάρνσλεϊ που υποβιβάστηκε από την Championship στη League 1, αποτελεί την πρώτη επίσημη μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού για το φετινό καλοκαίρι, μόλις 10 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του πρώτου επίσημου αγώνα της ομάδας…

Η είδηση δεν είναι αυτή καθ’ αυτή η μεταγραφή, αλλά οι κινήσεις που… δεν έχουν γίνει! Ο Παναθηναϊκός παραχώρησε τον μουντιαλικό Στέφανο Καπίνο και στη θέση του πήρε έναν τερματοφύλακα από την… Γ’ Κατηγορία της Αγγλίας! Παράλληλα, έχει «κλείσει» τον 31άχρονο μπακ του ΟΦΗ, Χρήστο Μπούρμπο, προκειμένου να καλύψει τα κενά στα άκρα της αμυντικής του γραμμής. Η τρίτη κίνηση που έχει γίνει, είναι η διατήρηση του Γκόρντον Σίλντενφελντ στο δυναμικό της ομάδας.

Εάν οι μεταγραφές του Λουκ Στιλ και του Χρήστου Μπούρμπου είναι επιπέδου… Champions League, θα φανεί στο γήπεδο. Βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, όμως, ο 29άχρονος τερματοφύλακας και ο 31άχρονος μπακ, δεν έχουν την παραμικρή εμπειρία από τον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό στην Ευρώπη και βέβαια, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση… επένδυση για το μέλλον!

Για να είμαστε σοβαροί, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας. Τα λεφτά από την παραχώρηση του Καπίνο ανοίγουν κάποιες προοπτικές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για μεταγραφές επιπέδου Champions League. Το θέμα δεν είναι ότι οι «πράσινοι» δεν διαθέτουν μπάτζετ, αλλά ότι δεν μπορούν να αυξήσουν ούτε καν το κόστος συντήρησης του ρόστερ! Αυτό σημαίνει πως ακόμη και οι ελεύθεροι παίκτες, είναι δύσκολο να συμφωνήσουν, καθώς έχουν απαιτήσεις!

Περιπτώσεις τύπου Μπεργκ, Πράνιτς και Πέτριτς δεν παρουσιάζονται κάθε χρόνο. Και όταν παρουσιάζονται, επικρατεί… συνωστισμός από τις ομάδες που θέλουν να τους εντάξουν στο δυναμικό τους, καθώς θεωρούνται ευκαιρίες. Το φετινό καλοκαίρι δεν φαίνεται να ευνοεί μεταγραφικά τους «πράσινους». Η ενίσχυση που περίμεναν οι οπαδοί της ομάδας δεν έχει γίνει, ενώ άπαντες αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν και μεγάλα περιθώρια για κάτι περισσότερο.

Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις 10 ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με τη Σταντάρ Λιέγης, για την Γ’ Προκριματική φάση του Champions League. Εάν ο Παναθηναϊκός αποτύχει να περάσει το εμπόδιο των Βέλγων, θα αποκλειστεί από το Champions League και θα κληθεί να δώσει στα play off του Europa League, για να προκριθεί στους ομίλους του δεύτερου τη τάξει θεσμού των ευρωπαϊκών κυπέλλων, με τον κίνδυνο, βεβαίως, να αποκλειστεί και από εκεί!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα