«Ένιωσα πως είχε έρθει η στιγμή…»

Σε εκ βάθρων εξομολόγηση για τους λόγους που τον οδήγησαν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και μάλιστα πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, προχώρησε ο Ερίκ Αμπιντάλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γαλλικό σταθμό «RMC Sport».

Ο πρώην – πλέον – ποδοσφαιριστής, δήλωσε πως δεν αποσύρθηκε για να αναλάβει πόστο στην Μπαρτσελόνα, αλλά γιατί αισθάνθηκε ότι έφτασε η στιγμή. Παραδέχθηκε τις προτάσεις που έχει από τους Καταλανούς, την UEFA και τον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε με την Εθνική Γαλλίας και την απόφαση του συμπατριώτη του Φρανκ Ριμπερί να μην προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «τρικολόρ». Αναλυτικά η συνέντευξή του:

«Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα είχα καταλήξει στην απόφασή μου. Ο λόγος; Διότι δεν ένιωθα την ίδια αποφασιστικότητα και επιθυμία που είχα πάντα κατά τη διάρκειας της καριέρας μου. Όμως, συνέχισα την προσπάθεια σεβόμενος τόσο την ομάδα, όσο και τον πρόεδρό της, καθώς θα πρέπει πάντα να κάνεις τη δουλειά σου όσο το δυνατόν καλύτερα. Αλλά ξεκαθαρίζω, πως έμεινα όλο αυτό τον καιρό με τη θέλησή μου. Πρώτα θα ξεκουραστώ και θα αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Σωματική ξεκούραση, αλλά και πνευματική, καθώς όπως ξέρετε στο ποδόσφαιρο υπάρχει πολύ στρες.

Για να είμαι ειλικρινής, αφού πάντα σας λέω την αλήθεια, δεν σταμάτησα την καριέρα μου για να πάω στην Μπαρτσελόνα. Σταμάτησα γιατί ένιωσα πως είχε έρθει η στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω πρόταση από την Μπαρτσελόνα. Αλλά, έχω επίσης προτάσεις από τον Ολυμπιακό και την UEFA. Όμως, έχω και το ίδρυμά μου, στο οποίο πρέπει και εκεί να αφιερώσω χρόνο και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Βεβαίως και θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και ειδικά θα προσπαθήσω να μεταδώσω τις εμπειρίες μου στα νέα παιδιά. Αυτό μου έχει προτείνει η Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ολυμπιακός μου έχει προτείνει να συνεργαστούμε σε θέματα ανάπτυξης και οργάνωσης.

Αναφορικά με το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα είναι ο Ροναλντίνιο. Για την κομψότητα, ο Ζιντάν και τον άνθρωπο που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ, πίσω από το άλλο, ο Μέσι. Αυτούς θαυμάζω. Όσον αφορά τους προπονητές, ο Κλοντ Πιέλ με εντυπωσίασε για το μυαλό του. Ήταν ο άνθρωπος που μου επέτρεψε να ζήσω το παιδικό μου όνειρο. Αλλά θα πω και τον Πεπ Γκουαρντιόλα, γιατί παραμένει ψηλά στο ποδόσφαιρο. Είναι πολύ έξυπνος. Δεν είμαι εδώ για να δώσω συμβουλές στον Φρανκ Ριμπερί. Κάθε παίκτης παίρνει τις αποφάσεις του. Η δική του ήταν να μην συνεχίσει στην Εθνική. Είναι δύσκολο να το δεχθούμε, αλλά μόνο αυτός γνωρίζει για ποιο λόγο δεν θέλει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα