Ένοπλη εισβολή σε αστυνομικό τμήμα της Ουκρανίας

Ένοπλοι κατέλαβαν ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως γνωστοποίησε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

«Ένοπλοι που φορούσαν στολές παραλλαγής κατέλαβαν το αστυνομικό τμήμα στο Σλαβιάνσκ. Η απάντηση θα είναι πολύ σκληρή, διότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε διαδηλωτές και τρομοκράτες», αναφέρει ο Αβάκοφ χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστηνομίας είπε πως οι ένοπλοι δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα, αλλά δεν έδωσε καμιά λεπτομέρεια για την ταυτότητά τους.

Το Σλαβιάνσκ, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων, βρίσκεται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, περίπου 150 χλμ. από τα σύνορα με τη Ρωσία.

Στην ανατολική Ουκρανία, κυβερνητικά κτήρια στις πόλεις Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ έχουν καταληφθεί από φιλορώσους διαδηλωτές που θέλουν οι περιφέρειές τους να αποσχισθούν από το Κίεβο.

Την Παρασκευή εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δοθεί από τις αρχές του Κιέβου για να τερματίσουν οι διαδηλωτές τις καταλήψεις, όμως δεν υπήρξε καμιά ένδειξη ανάληψης δράσης από την ουκρανική αστυνομία για την απομάκρυνσή τους.

«Θα το πω και πάλι: αυτοί που θέλουν διάλογο … θα έχουν διάλογο και αναζήτηση λύσεων. Αυτοί που έχουν πάρει τα όπλα, πυρπολουν κτήρια, πυροβολούν τον κόσμο, την αστυνομία, τρομοκρατούν με ρόπαλα και μάσκες, αυτοί οι άνθρωποι θα τύχουν της κατάλληλης απάντησης», αναφέρει ο Αβάκοφ στην ανάρτησή του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα