Ένοπλη επίθεση σε αστυνομικό τμήμα της Βοσνίας- Ένας νεκρός

Ένας ένοπλος φωνάζοντας «Αλάου Άκμπαρ» ή «ο Θεός είναι μεγάλος» επιτέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ζβόρνικ της ανατολικής Βοσνίας, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλους δύο.

Στη συνέχεια ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

«Ο ένοπλος εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα και ξεκίνησε να πυροβολεί σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας δύο», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Αλεξάνδρα Σιμόγλοβιτς στο Ρόιτερς, προσθέτοντας πως ο ένοπλος έπειτα έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στη Σερβία ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας, Ντράγκαν Λούκατς έθεσε σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας την αστυνομία σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ συνομίλησε, το βράδυ της Δευτέρας τηλεφωνικά, με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ζήτησε βοήθεια για να αποτραπούν στο μέλλον τέτοιες επιθέσεις.

Νωρίτερα ο Ντόντικ είχε δηλώσει ότι «η τρομοκρατική επίθεση αποδεικνύει ότι οι Σέρβοι δεν μπορούν να εμπιστεύονται τις υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης».

Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε δήλωσή του στην RTS, καταδίκασε την επίθεση και ανέφερε ότι οι υπηρεσίες ασφάλειας της Σερβίας θα παράσχουν κάθε δυνατή υποστήριξη στις δυνάμεις ασφαλείας της Σερβικής Δημοκρατίας για να αποτραπούν τέτοιες ενέργειες.

Ο κ. Βούτσιτς διευκρίνισε ότι η βοήθεια της Σερβίας θα γίνει με βάση τη συνθήκη του Ντέιτον και δεν θα υπονομεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ θα επισκεφτεί σε δύο ημέρες το Βελιγράδι για να εξεταστούν τρόποι συνεργασίας σε ζητήματα ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα