Ένοχοι 5 διοικητές ταμείων για το σκάνδαλο των ομολόγων

Την ενοχή  των πρώην υπευθύνων  τριών ασφαλιστικών ταμείων,  των εκπροσώπων της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» Γιώργου Αποστολίδη και Θεόδωρου Πρινιωτάκη αλλά και του υπευθύνου της North Asset Management Γιώργου  Παπαμαρκάκη για το σκάνδαλο των ομολόγων πρότεινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο εισαγγελέας Σοφοκλής Λογοθέτης. Αντίθετα, ο  εισαγγελέας εισηγήθηκε να αθωωθεί ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, από την  κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Κατά την διάρκεια της αγόρευσής του, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε  να κριθούν ένοχοι ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ   Αγάπιος Σημαιοφορίδης και η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του ταμείου  Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ)  Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης όπως και οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις»  για απάτη από κοινού και κατά συρροή σχετικά  με την υπόθεση του σύνθετου  δομημένου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ που κατέληξε υπερτιμολογημένο στα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης, ο εισαγγελέας πρότεινε   την ενοχή για νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα των στελεχών της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις»  (Γιώργου Αποστολιδη, και Θεόδωρου Πρινιωτάκη-  και του  υπευθύνου της Νorth Αsset Μanagement  Γιώργου Παπαμαρκακη  τόσο για το σύνθετο όσο και για το σταθερό ομόλογο.

Στην αγόρευσή του ο κ. Λογοθέτης ακόμη ζήτησε την ενοχή των στελεχών  της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλου και Αβραάμ Σαββίδη, του στελέχους της ς της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγου για άμεση και απλή συνέργεια στην απάτη.

Κατα τον εισαγγελικό λειτουργό πάντως από την αποδεικτική διαδικασία δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της απιστίας καθώς και της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. «Θα έπρεπε να υπάρχει διάρκεια δράσης, και άλλα χαρακτηριστικά», όπως  είπε ο κ. Λογοθέτης. Ο εισαγγελέας ζήτησε  να απαλλαγούν οι υπεύθυνοι των ταμείων από την κατηγορία της απιστίας γιατί όπως εξήγησε η πράξη αυτή «απορροφήθηκε» από την απάτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα