Ένοχος ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής για την υπόθεση Γιακουμάκη

Ένοχος κρίθηκε για  το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων στην οποία φοιτούσε ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης, στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή της διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή. Αθωώθηκε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης που κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος όπως και η υπεύθυνη της εστίας.

Και οι τρεις είχαν οδηγηθεί  στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βασανισμού του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η ακροαματική διαδικασία είχε ολοκληρωθεί προ δεκαημέρου και το πρωί της Τετάρτης ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στην αθώωση και των τριών κατηγορουμένων. Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη τόνισαν στις πρώτες τους δηλώσεις πως ”δεν χαιρόμαστε αλλά αισθανόμαστε δικαιωμένοι”.

Tι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: ”Μετά απο 42 χρόνια δικηγορίας δεν έχω δει αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται. Σημειώστε τη σημερινή μέρα και θυμηθείτε πως στο Εφετείο ο εντολέας μου θα αθωωθεί πανηγυρικά “. Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, άσκησε έφεση που ευελπιστεί όπως σημείωσε να εκδικαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο κ.Μαρκογιαννάκης στην οποία υπογραμμίζεται: “Οσοι με συκοφάντησαν με λασπολόγησαν και γενικά με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους, σύντομα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη για τις αθλιότητές τους ,όποια ιδιότητα και αν έχουν και σε όποια θέση και αν βρίσκονται”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα