Ένταση και απειλή εξέγερσης στις φυλακές Κορυδαλλού

Ένταση και απειλή εξέγερσης για μεταγωγή κρατουμένου σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο λόγος; Η  μεταγωγή του 29χρονου απεργού πείνας, Κωνσταντίνου Γιατζόγλου που είχε στείλει και το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο στις φυλακές Λάρισας που όπως καταγγέλλουν κρατούμενοι σύμφωνα με μήνυμα σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγινε με χρήση βίας από άντρες των ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κρατούμενοι της Α και Δ πτέρυγας που διαμαρτύρονται πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέλαβαν τους χώρους, ενώ αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανακοίνωσε την απόφαση των κρατουμένων των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού να κρατήσουν ανοιχτό το προαύλιο των γυναικείων φυλακών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας που κρατείται στις γυναικείες φυλακές συνυπογράφει ανακοίνωση που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υπογράφεται ως «ανακοίνωση πολιτικών κρατουμένων υπογείου».

«Συμπαραστεκόμαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου δικαιοσύνης δε θα περάσει!» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση τους:

Ως μια πρώτη αντίδραση στην πρωτοφανή απαγωγή του συγκρατουμενου και απεργού πείνας Ντίνου Γιαγτζογλου από τα εκαμ, σήμερα το πρωί, κρατάμε το προαύλιο ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες. Συμπαραστεκομαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου δικαιοσύνης δε θα περάσει!

Κώστας Γουρνάς

Δημήτρης Κουφοντίνας

Γιώργος Πετρακάκος

Γιώργος Πολύδωρος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα