Ένταση στο Αιγαίο: Άνοιξε πυρ το λιμενικό κατά τουρκικού πλοίου

Μεγάλη ένταση στο Αιγαίο που ίσως έχει και συνέχεια τις επόμενες ώρες ή ημέρες. Το λιμενικό άνοιξε πυρ κατά τουρκικού πλοίου που αρνήθηκε έλεγχο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας βρέθηκε πολύ κοντά στη Μυτιλήνη και υπήρχαν πληροφορίες πως μετέφερε κάτι ύποπτο. Το Λιμενικό κάλεσε το πλοίο να μεταβεί στο λιμάνι της Ρόδου, προκειμένου να περάσει από έλεγχο. Ωστόσο, οι άνθρωποι του πλοίου αρνήθηκαν επανειλημμένως να περάσουν από έλεγχο. Στη συνέχεια, το Λιμενικό έριξε προειδοποιητικές βολές εναντίον του “ACT”, όπως είναι η ονομασία του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική ακτοφυλακή έκανε συνεχείς προσπάθειες για να επικοινωνήσει με το πλοίο, ωστόσο δεν πήρε καμία απάντηση.

Σύμφωνα με τον καπετάνιο που έκανε δηλώσεις στο CNN Turk, το πλοίο δέχτηκε 16 σφαίρες κι ευτυχώς δεν κινδυνεύει να βυθιστεί. Δεν ανέφερε αν υπάρχει κάποιος τραυματίας και ξεκαθάρισε πως πλέον το πλοίο πλέει σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Πάντως, παραδέχτηκε ότι η ελληνική ακτοφυλακή τον είχε προειδοποιήσει ότι θα άνοιγε πυρ, όπως κι έκανε από τη στιγμή που δεν υπάκουσε για να βρεθεί στο λιμάνι για έλεγχο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα