Έντονος προβληματισμός στο λιμάνι!

Αποδυναμωμένος φαντάζει ο φετινός Ολυμπιακός σε σχέση με το περσινό και αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο έχουν ήδη επεξεργαστεί οι υπεύθυνοι του συλλόγου.

Η δεύτερη ήττα από τον Παναθηναϊκό μέσα σε ένα δεκαήμερο χτύπησε συναγερμό στους αδερφούς Αγγελόπουλους, που καλούνται να καταρτίσουν το Plan-b, δηλαδή να εκμεταλλευτούν όσες αλλαγές παικτών δικαιούνται. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο μπάσκετ, όπου πολλές ομάδες αλλάζουν έναν ή και δύο παίκτες πολύ νωρίς (παράδειγμα η ΑΕΚ που έδιωξε Όρτον για να πάρει Ανοσίκε) και στον Πειραιά ίσως πρέπει να μπουν σε αυτή τη διαδικασία πριν να είναι πολύ αργά.

Ο Στρόμπερι για παράδειγμα πήρε όλες κι όλες τέσσερις επιθέσεις στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, δεν είναι αυτή παρουσία για ένα ξένο παίκτη που ήρθε με βιογραφικό 12 πόντων ανά αγώνα. Προφανώς και είναι νωρίς για να κριθεί, αλλά καμιά φορά πρέπει να βλέπεις και μπροστά και να έχεις τα κατάλληλα μπασκετικά μάτια για να αισθανθείς αν στο τέλος ο παίκτης θα έχει προσφέρει. Το ίδιο ισχύει για τον Χάκετ που στο ντέρμπι έπαιζε σαν εξωγήινος, σαν να μην γνώριζε πως πρόκειται για ένα σούπερ ευρωπαϊκό ντέρμπι. Τόσα χρόνια στην Ιταλία, δεν ξέρει τι σημαίνει Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Προφανώς τα δύο αμερικανάκια δεν είναι τα μόνα που πρέπει να στηθούν στον τοίχο, αφού και ο Σπανούλης ήταν κακός, αλλά και ο Σφαιρόπουλος δεν μπόρεσε να σκαρφιστεί τίποτα καλό, όχι τόσο στο κρύο ματς του Κυπέλλου, όσο σε αυτό του πρωταθλήματος, όταν είδε τη διαφορά των 15 πόντων που οφειλόταν ξεκάθαρα στα συνεχόμενα τρίποντα των παικτών του, να μειώνεται σταθερά και αμείωτα!

Ο Ολυμπιακός σαφώς και μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και να διεκδικήσει πρωτάθλημα και Euroleague, αλλά θέλει περισυλλογή και το κυριότερο ορθό μπασκετικό κριτήριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα