Έξι μήνες γαύρος και μετά… σπίτι του

Είθισται ένας ποδοσφαιριστής να αποχωρεί από μία ομάδα όταν δεν δικαιώνει με τις επιδόσεις του τις προσδοκίες της διοίκησης και του προπονητή. Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον ήρθε στον Ολυμπιακό με μεγάλες υποσχέσεις. Αποτελούσε στόχο των «ερυθρόλευκων» από το καλοκαίρι του 2014, όταν ακόμη αγωνιζόταν στην ολλανδική Χερενφέιν, πριν καταλήξει στην ισπανική Ρεάλ Σοσιεδάδ. Το καλοκαίρι αποκτήθηκε από την ομάδα του Πειραιά με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Ωστόσο, ο Φινμπόγκασον όχι μόνο συνέβαλε στην πορεία της ομάδας, αλλά ήταν πρωταγωνιστής τόσο στο θαύμα που λίγο έλειψε να ολοκληρωθεί στο Champions League, όσο και στη διασφάλιση του πρωταθλήματος από πολύ νωρίς!

Με απόφαση του Μάρκο Σίλβα και τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης, ο Ισλανδός επιθετικός θα αποτελέσει παρελθόν. Ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού στην καριέρα του. Στο σύντομο, όπως όλα δείχνουν, πέρασμά του, από το λιμάνι του Πειραιά, ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον κατάφερε να γίνει ο παίκτης που απέδωσε τα λιγότερα, αλλά πρόσφερε τα… περισσότερα. Πώς έγινε αυτό; Με δύο πολύ συγκεκριμένα γεγονότα, τα οποία θα θυμούνται για πάντα οι οπαδοί της ομάδας.

Η «κανονιά» στο Emirates
Ο 26χρονος επιθετικός ήταν εκείνος που έβαλε σε τροχιά πρόκρισης τον Ολυμπιακό στο Champions League. Με δικό του γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τους νίκη, επικρατώντας με 3-2 στο Emirates της Άρσεναλ. Σε έναν όμιλο, στον οποίο υπήρχαν η Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρδιόλα και οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν ευθύς εξ αρχής ελάχιστες πιθανότητες να περάσουν στην επόμενη φάση. Ο Φινμπόγκασον έδωσε ελπίδα, η οποία διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο ματς, στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου η Άρσεναλ πήρε το αποτέλεσμα που χρειαζόταν παραγκωνίζοντας τους «ερυθρόλευκους». Παρ’ όλα αυτά, ο Ισλανδός επιθετικός ήταν εκείνος που πέτυχε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στο Λονδίνο και συνέδεσε το όνομά του με το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αποτέλεσμα στην ιστορία της ομάδας.

Η φωτοβολίδα και η… κρεμάλα του ΠΑΟ στη Λεωφόρο
Στο Champions League ο Φινμπόγκασον έγραψε το όνομά του στην ιστορία σημειώνοντας γκολ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ισλανδός δεν χρειάστηκε να κάνει απολύτως τίποτα! Απλά έτυχε να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο. Ο ξένος φορ του Ολυμπιακού, ή πιο σωστά η… γάμπα του, αποτέλεσε την αιτία για να μη διεξαχθεί ποτέ το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο «Φίνμπο» δέχθηκε μία φωτοβολίδα στο πόδι από οπαδό των γηπεδούχων, με συνέπεια ο διαιτητής να αποσύρει στα αποδυτήρια τις δύο ομάδες και λίγη ώρα αργότερα να διατάξει την αναβολή του αγώνα με υπαιτιότητα των «πράσινων». Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών, μηδενισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τιμωρία της έδρας του και βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Επί της ουσίας και δίχως να… ιδρώσει, ο Φινμπόγκασον έθεσε νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου το «τριφύλλι», χαρίζοντας ένα εύκολο πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

Μάχη μεταξύ Άουγκσμπουργκ και Αταλάντα
Παρ’ όλα αυτά, ο Φινμπόγκασον θα αποτελέσει παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους». Ο διεθνής ποδοσφαιριστής φέρεται να έχει σχεδόν συμφωνήσει με τη γερμανική Άουγκσμπουργκ. Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα επιχειρεί να μπει «σφήνα» η Αταλάντα, προσεγγίζοντας τον παίκτη, ο οποίος ανήκει στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Το σίγουρο είναι ότι ο Μάρκο Σίλβα δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του και μάλιστα έχει προτείνει στη διοίκηση την αφαίρεση του ονόματός του από τη λίστα των παικτών που θα είναι διαθέσιμοι κόντρα στην Άντερλεχτ, για τη φάση των «32» του Europa League. Η Αταλάντα φαίνεται πως έχει ζητήσει τον Ισλανδό φορ με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν, αν και από τη μεριά τους οι Ισπανοί θα προτιμούσαν να τον παραχωρήσουν με κανονική μεταγραφή.

Η Σάλκε ξανά στο προσκήνιο για Κασάμι

Είναι δεδομένο πως ο Παϊτίμ Κασάμι ψάχνεται για μεταγραφή σε κάποιο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα, δουλεύει συστηματικά πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.
Το καλοκαίρι δεν κατάφερε να του κλείσει ομάδα στην Ιταλία, ωστόσο ο διεθνής Ελβετός παραμένει στο στόχαστρο αρκετών ομάδων.
Μία από τις ενδιαφερόμενες ήταν και η Σάλκε, η οποία φέρεται να έχει επανέλθει και να συζητά με τον ατζέντη του «ερυθρόλευκου» μέσου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των Γερμανών είναι να κλείσουν συμφωνία για το καλοκαίρι, αφήνοντας τον παίκτη στον Ολυμπιακό μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Το ίδιο επιθυμεί και ο Κασάμι, ο οποίος δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τον σύλλογο του Πειραιά, ωστόσο οι φιλοδοξίες του ξεπερνούν το ελληνικό πρωτάθλημα και στόχος του είναι να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα