«Έξι χρόνια μαζί, λογικοί οι συνειρμοί»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας είναι χρόνια τηλεοπτικός κριτικός διαιτησίας και φημίζεται για την αντικειμενικότητά του. Η άποψή του για την υπόθεση Ψυχομάνη έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Και δεν θα μπορούσε να μην έχει αναφερθεί στη σχέση του επικείμενου νέου αρχιδιαιτητή με τον Βασίλη Γκαγκάτση.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας προέβη, μάλιστα, και σε μία αποκάλυψη που αφορά τον Γιώργο Ψυχομάνη και το κατά πόσο δικαιούται να αναλάβει το ρόλο του αρχιδιαιτητή:

«Κατ’ αρχάς θέλω να εκφράσω τη συμπάθειά μου στον Γιώργο Μπίκα για το κακό που του συνέβη. Και ειδικά όταν ακούω ότι πήγαν με σκάφος στη θάλασσα, σαν να ήταν κομάντο που πήγαιναν να πάρουν την Πόλη. Δεν πρέπει να ξεχάσει τις υποσχέσεις της η Πολιτεία. Είναι καλό παιδί ο Γιώργος και πιο πολύ στενοχωρήθηκε για τις ζημιές στους γείτονες και όχι για τον ίδιο. Να μη μείνουν στα λόγια οι υποσχέσεις της Πολιτείας».

«Όσον αφορά στο Γιώργο Ψυχομάνη δεν θα πω αν είναι άνθρωπος του Γκαγκάτση. Ήταν τρία χρόνια στην επιτροπή με τον Γερμανάκο και άλλα τρία χρόνια αρχιδιαιτητής. Και τα έξι χρόνια με πρόεδρο Γκαγκάτση. Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο θέμα. Η ΕΠΟ έχει βάλει περιορισμούς στο θέμα των ανθρώπων που θα ασχολούνται με την επιτροπή διαιτησίας. Κάθε διαιτητής υπογράφει ένα διοριστήριο για να είναι πιστοποιημένος από την ΕΠΟ. Ο Ψυχομάνης δεν έχει κάνει τέτοιο διοριστήριο. Όπου θέλουν φαίνεται ισχύουν οι περιορισμοί και όπου δεν θέλουν όχι. Αν βγάλουν τους περιορισμούς αυτό σημαίνει πως μπορούν να επιστρέψουν διαιτητές και παρατηρητές που τέθηκαν στο περιθώριο επειδή δεν είναι αρεστοί.

Όταν βλέπεις ότι ο συγκεκριμένος ήταν και πάλι στην ίδια θέση επί Γκαγκάτση, σε βάζει στη διαδικασία να κάνεις συνειρμούς ότι κάτι υπάρχει. Ο Ψυχομάνης έχει το κώλυμα με το διοριστήριο, υπάρχουν και άλλα, όμως. Για παράδειγμα, υπάρχει κανονισμός της ΕΠΟ που λέει ότι οι διαιτητές θα πρέπει να δηλώνονται στις ενώσεις που μένουν και εργάζονται. Εδώ ακούσαμε περίπτωση διαιτητή και έπαιξε ως διαιτητής επαρχίας. Η επιτροπή διαιτησίας δεν βλέπει ότι δεν μπορείς να είσαι στην Αθήνα και να φαίνεσαι ως διαιτητής Τρικάλων; Και σε μια τέτοια περίπτωση το εξοδολόγιο που πληρώνεται από πού είναι; Από την Αθήνα ή από το μέρος που δηλώνεις; Αυτά τα πράγματα όλοι αυτοί που θέλουν να κάνουν την εξομάλυνση πρέπει να τα βάλουν από την αρχή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα