Έξω από την πισίνα ο Γιώργος Αφρουδάκης!

Λίγες μέρες πριν πέσουν στα νερά των πισινών του Ρίο οι Έλληνες αθλητές του πόλο, ο παίκτης σύμβολο του σπορ, ο Γιώργος Αφρουδάκης, αποφάσισε να ανακοινώσει το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας.

Ο 40χρονος φουνταριστός από τη Βουλιαγμένη, Κυπελλούχος Ευρώπης το 1997 με την ομάδα της γειτονιάς του, Ολυμπιονίκης το 2004 (τέταρτη θέση), χάλκινος νικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2005, δήλωσε πως τον… ενοχλεί που από το 1996 κι έπειτα είναι η πρώτη φορά που δε μετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πως αυτό το αίσθημα τον έκανε να πάρει τη δύσκολη αυτή απόφαση. Φέτος, θα παίξει κάποια μετρημένα παιχνίδια με τον Απόλλωνα, επειδή είναι η αγαπημένη του ομάδα και πάντα ήθελε να παίξει σε αυτή!

Ο Γιώργος Αφρουδάκης έπαιξε σε Βουλιαγμένη, Πανιώνιο, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και έξι κύπελλα. Επτά φορές ήταν πρώτος σκόρερ της Α1, ενώ συνολικά πέτυχε 548 γκολ με την Εθνική μας ομάδα (σε 445 συμμετοχές), 1670 γκολ στα εγχώρια πρωταθλήματα και 264 στην Ευρώπη. Αν συνυπολογιστούν και αυτά του κυπέλλου ίσως να πλησιάζει τα 3.000 γκολ στην καριέρα του!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα