Έπεσαν οι μάσκες χάρη στον Καραγκούνη

 

Ούτε ο πιο υποψιασμένος τηλεθεατής της «Αθλητικής Κυριακής» δεν θα μπορούσε να περιμένει αυτό το τεράστιο ξεμπρόστιασμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από έναν ποδοσφαιριστή-σύμβολο της «γαλανόλευκης» εδώ και 25 χρόνια!

«Δεν τους βρήκα εγώ! Εκείνοι με βρήκαν στην Εθνική!», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καραγκούνης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Με λίγα λόγια ήρθαν οι… χθεσινοί να κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο μας είπε ο Γιώργος Καραγκούνης, ενσωματώνοντας την ευρύτερη αυτή άποψη που κυριαρχεί στην πιάτσα, στη δική του προσωπική του ιστορία. Μπορεί η κόντρα μεταξύ της ΕΠΟ και του Καραγκούνη να είναι προσωπική, αλλά μέσα από αυτή αποκαλύφθηκε το ατιμωτικό πρόσωπο της Ομοσπονδίας, οι ενέργειες και οι πράξεις της οποίας είναι όλες συμπυκνωμένες στη συμπεριφορά της απέναντι στον σπουδαίο πρώην ποδοσφαιριστή.

Η πρόσληψη επί Σαρρή

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Όταν οι παράγοντες της ΕΠΟ επί προεδρίας Γιώργου Σαρρή προσέλαβαν το καλοκαίρι του 2014 τον Κλαούντιο Ρανιέρι έπρεπε να ψάξουν μία ασπίδα να τον προστατέψει από την κριτική λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων κι έτσι αποφάσισαν να κάνουν κρούση στον Γιώργο Καραγκούνη. Πίστεψαν πως μπορεί να βοηθήσει στα αποδυτήρια και να φέρει πιο κοντά τον Ιταλό προπονητή στους παίκτες της Εθνικής και έτσι άρχισαν να παρακάλια. Ο Καραγκούνης, αν και σκεφτόταν να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, λόγω της αγάπης του για την Εθνική δέχθηκε και έγινε τεχνικός διευθυντής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Με τον Ρανιέρι τα πήγε πολύ καλά σε επίπεδο συνεργασίας, αλλά η ήττα από τα Νησιά Φερόε στο Καραϊσκάκη αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του Ιταλού.

Πολλαπλό άδειασμα από την ΕΠΟ μετά την επιλογή Μαρκαριάν

Ο Γιώργος Καραγκούνης επιφορτίζεται άμεσα με την επιλογή του αντικαταστάτη του. Όπως δηλώνει και στην «Αθλητική Κυριακή», παρά το ότι μπορούσε να προσεγγίσει πολλούς προπονητές, επιλέγει τον Σέρχιο Μαρκαριάν επειδή έχει εμπειρία από Εθνικές ομάδες, επειδή είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας κι επειδή γνωρίζει από πρώτο χέρι την ικανότητά του να φέρνει άμεσα αποτελέσματα (το είχε κάνει με επιτυχία στον Παναθηναϊκό). Αυτό το τρίπτυχο οδηγεί τον Καραγκούνη στην επιλογή αυτή και αμέσως έρχεται η πρώτη ενέργεια της ΕΠΟ που αδειάζει τον «τυπάρα». Ο Γιώργος Γκιρτζίκης στην παρουσίαση του Μαρκαριάν, πριν πει τα… θαυμάσια λόγια για τον Ουρουγουανό προπονητή, ξεκαθαρίζει πως είναι προσωπική επιλογή του Καραγκούνη! Πρόκειται εμφανώς για μία κουτοπόνηρη απόφαση του προέδρου, προκειμένου να κρυφτεί πίσω από τον τεχνικό διευθυντή σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Ο Καραγκούνης αντιλαμβάνεται τη λογική του Γκιρτζίκη αλλά δεν λέει κάτι. Η εικόνα της Ελλάδας στην Ουγγαρία είναι βελτιωμένη, αλλά δεν έρχεται η νίκη και στη συνέχεια η Εθνική μας ομάδα δεν μπορεί να βρει την απαραίτητη ψυχολογία για να κάνει το αυτονόητο και να νικήσει τα Νησιά Φερόε. Τότε αρχίζει η ατιμωτική συμπεριφορά της ΕΠΟ. Σταματούν να καλούν τον Καραγκούνη για ανταλλαγή απόψεων και τον τοποθετούν αναίτια στο περιθώριο την ώρα που υπήρχε κόντρα μεταξύ Μαρκαριάν και Κωστένογλου και έπρεπε να τη λύσει. Αντί να τον στηρίζει η ΕΠΟ στο δύσκολο έργο για το οποίο, άλλωστε, είχε προσληφθεί, τον είχε κάνει κομπάρσο με αποκορύφωμα την κλήση του Μαρκαριάν στο Γουδή για συζήτηση χωρίς τον Καραγκούνη!

Ο Ουρουγουανός τεχνικός, αντιλαμβανόμενος την έλλειψη επικοινωνίας και εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του παραιτείται για λόγους αρχής και τότε στην ΕΠΟ τους πιάνει κρύος ιδρώτας, φοβούμενοι ότι ο Μαρκαριάν θα ανοίξει το στόμα του και θα πει διάφορα πράγματα, τα οποία – ωστόσο – ο προπονητής επέλεξε να μην αποκαλύψει, όντας πραγματικός κύριος. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι άνθρωποι της ΕΠΟ έστειλαν την καταγγελία της σύμβασής τους με τον Καραγκούνη με δικαστικό εκπρόσωπο, μην έχοντας το σθένος να τον καλέσουν στα γραφεία.

Όλα αυτά τα γεγονότα δεν είναι προφανώς… παράνομα (μην ανησυχείτε, έχει και τέτοια τρεχάματα η ΕΠΟ). Ωστόσο, αποδεικνύουν το ήθος των ανθρώπων που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο κι αυτό έχει σαφώς τις προεκτάσεις του…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα