Έπεσαν οι υπογραφές για το Επιχειρηματικό πάρκο στην Κοζάνη

Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος της διαδικασίας δημιουργίας Βιομηχανικής Περιοχής στην Κοζάνη, που είχε ξεκινήσει το 1997, όταν οριοθετήθηκε η έκταση.

Ειδικότερα, χθες Τρίτη (16/5) ο δήμος Κοζάνης προχώρησε σε «δωρεά υπό τρόπο» των ακινήτων εντός της οριοθετημένης Βιομηχανικής Περιοχής στην ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. που θα είναι ο φορέας διαχείρισης.

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. (εταιρεία-μέλος του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς) θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση πολεοδομικής μελέτης προς έγκριση στην Περιφέρεια και σε έργα συντήρησης και εγκατάστασης ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων, με στόχο την έναρξη λειτουργίας της ΒΙ.ΠΕ. σε ένα χρόνο από σήμερα.

Η νέα Βιομηχανική Περιοχή έχει συνολική έκταση 680 στρεμμάτων, χωροθετείται στις κτηματικές περιφέρειες Μαυροδενδρίου και Κοίλων, σε πολύ κοντινή απόσταση από την έκταση όπου έχει αποφασιστεί ότι θα μεταφερθεί ο Εμπορευματικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό και θα μετονομαστεί σε Επιχειρηματικό Πάρκο Κοζάνης με την ένταξή της στο ν. 3982/2011.

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. θα εισάγει για πρώτη φορά στο νέο αυτό Επιχειρηματικό Πάρκο τη δυνατότητα παροχής καινοτόμων υπηρεσιών προς τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, όπως ευρυζωνικό δίκτυο (με δυνατότητα απευθείας πώλησης από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. προς τις επιχειρήσεις) και ασφάλεια χώρων μέσω ηλεκτρονικών μέσων. Παράλληλα θα δημιουργήσει ειδικά χρηματοοικονομικά προϊόντα σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα