Έπεσε το χρήμα για τις γεωτρήσεις

Tην ιδιαίτερα αισιόδοξη εκτίμηση, ότι αίρονται τα εμπόδια για να προχωρήσουν οι νέες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Καβάλας, δημιουργεί η ανακοίνωση ότι επενδυτικά κεφάλαια, που ανέρχονται στα 60 εκατομμύρια δολάρια, επενδύθηκαν στην «Energean Oil & Gas», μητρική εταιρεία της Kavala Oil. Η εταιρεία «Energean Oil & Gas» συμμετέχει στο Third Point Hellenic Recovery Fund στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με το ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται προσπάθεια να στηριχθεί το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, έτσι ώστε να ξεκινήσουν αμέσως οι γεωτρήσεις, γεγονός που θα οδηγούσε έως το τέλος του χρόνου στην αύξηση της ημερήσιας παραγωγής στο υφιστάμενο κοίτασμα του Πρίνου στα 4.000 βαρέλια.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί με τη νέα χρονιά και η ανάπτυξη του κοιτάσματος «Ε» και του δορυφορικού προς τον Πρίνο, νέου κοιτάσματος, με σκοπό την περαιτέρω αύξηση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου. Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι τα κεφάλαια των 60 εκατ. δολαρίων, που εισφέρει η Third Point Hellenic Recovery Fund, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση προγράμματος τεσσάρων γεωτρήσεων, για την τρέχουσα χρονιά, με στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής, στα 4.000 βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την έναρξη του σχεδίου ανάπτυξης του Πεδίου Έψιλον το 2014, ένα κοίτασμα δορυφόρο του Πρίνου, εκτιμώμενου μεγέθους 32 εκατ. βαρελιών, μέσω της τοποθέτησης μη επανδρωμένης πλατφόρμας, συνδεδεμένης με τις υφιστάμενες κύριες εγκαταστάσεις της θυγατρικής της ΚΑΒΑΛΑ OIL.

Ανάμεσα σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας θα πρέπει να προστεθεί και ο σχεδιασμός ενός νέου ερευνητικού προγράμματος, σε ελεύθερες ερευνητικές περιοχές στην Ελλάδα. Το κλίμα ανάμεσα στην «Energean Oil» και την «Point Hellenic Recovery Fund» βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και συγχρόνως ανοίγει τη δυνατότητα για ανάπτυξη νέων συνεργασιών στο διεθνές ενεργειακό χώρο. Οι επικεφαλής της «Energean Oil and Gas» εκτιμούν πλέον ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μετατροπή τής εν λόγω εταιρείας σε μια ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στη ΝΑ Ευρώπη.

ΣΩ.ΛΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα